19 november 2015

Achter de schermen bij Assurantiebedrijf Klomp

GEMONDE – Assurantiebedrijf Klomp BV in Gemonde viert deze maand het 65-jarig bestaan. Al sinds 1950 weten de medewerkers alles van verzekeringen, schaderegelingen, pensioenen en hypotheken en nemen zij bedrijven én particulieren veel werk uit handen. Allemaal leuk natuurlijk, zo houdt ú immers tijd en geld over, maar wat gebeurt er nu precies binnen de kantoormuren? We vroegen het directeur Jan Klomp.

Doet de verzekeraar zijn werk goed? Heeft uw pakket niet alleen een lage premie, maar ook de juiste dekking en goede voorwaarden? Is er misschien een onredelijke clausule met beperkingen toegevoegd? Als u onderverzekerd bent of de clausule niet hebt opgevolgd, kunt u zomaar (een deel van) de schadevergoeding missen. “Wij controleren uw verzekeraar bij het afsluiten van de verzekering en ook bij de afwikkeling van schades. Door een contra-expert in te zetten of bezwaar te maken tegen de afwijzing van een uitkering bijvoorbeeld. En soms moeten we de hulp van de rechtsbijstandverzekeraar inroepen”, vertelt Jan.

Internetverzekeren

Juist omdat de meeste mensen zelf niet alle ins en outs kennen, is de verzekeraar zo blij met directe klanten zonder tussenpersoon. Verzekeren via internet mag dan aantrekkelijk lijken, het heeft veel nadelen voor u. En voordelen voor de verzekeraar… Jan legt uit: “U hebt geen weerwoord tegen de juristen van de verzekeraar en accepteert al snel de afwijzing van een schadeclaim. Door een verkeerd kruisje te hebben gezet bij het afsluiten, hebt u uzelf wellicht tien euro premie bespaard. Vervolgens worden echter uw ziekenhuiskosten van € 10.000,- in Griekenland niet vergoed, zoals Joop ooit vertelde in het tv-programma ‘Groeten van Max’. Goedkoop is duurkoop dus.”

Langdurige relatie

In tegenstelling tot hun relatie met verzekeraars, waarin de adviseurs van Klomp BV vrij, ongebonden en 100% onafhankelijk zijn, nemen ze de vertrouwensrelatie met hun klanten zeer serieus. “We hebben niet eenmalig, niet af en toe, maar regelmatig contact met u”, aldus Jan. “Zodat we u goed kennen en een volledig advies kunnen geven dat past bij uw persoonlijke situatie.”

Het is duidelijk. Bij Assurantiebedrijf Klomp BV maken ze werk van een goed advies. Allemaal voor u.

Foto's:


v