05 november 2015

Viking Dinther Proms streelde oren en ogen

DINTHER – Een show om kippenvel van te krijgen. Dat was samengevat Viking Dinther Proms, het muzikale spektakel dat afgelopen weekend in de tot concertzaal getransformeerde sporthal De Zaert in Dinther plaatsvond.

Het podium werd bevolkt door honderden deelnemers die allemaal hun beste muzikale beentje voor zetten om het publiek te vermaken. Het grote harmonie-orkest, de slagwerkgroep, een combo, Popkoor Enjoy, de Souplesse Dancers uit Erp en solisten George Blanken, Marga van den Broek, Nadja van Driel, Jennifer Heesakkers, René Habraken, Ton van de Veerdonk en Ellen Schouenberg wisten met een afwisselend en zeer divers genre, van pop tot klassiek, iedereen aan de lippen gekluisterd te krijgen.
Oren en ogen werden gestreeld. Een speciaal moment was ingeruimd voor de muzikaal leiders Arian Deckers en Eric Swiggers die niet alleen met hun handjes als dirigent, maar ook met instrument lieten horen hun titel waardig te zijn. De ingehuurde beveiligers hadden het niet druk. De sfeer was optimaal gedurende het spektakel, maar ook na afloop toen velen de gelegenheid grepen om na te borrelen en met de voetjes van de vloer te gaan.
Al met al een geslaagd evenement waar deelnemers, maar ook toehoorders, met plezier op terug kunnen blikken. Als sluitstuk en toefje op de taart was er zondag de muzikale ontmoeting tussen het Bernhezer Seniorenorkest, het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep van de muziekvereniging en collega groepen die naar Dinther afreisden om er ook deze finale dag nog een gezellige muzikaal onderonsje van te maken. Al met al kan iedereen met een goed gevoel terug blikken op een geslaagde happening.

Foto's:


000000000