30 december 2015

Nieuwjaarsreceptie Den Dungen krijgt vervolg

DEN DUNGEN – Onder het motto ‘Den Dungen Wenst Dat…!’ wordt op zondag 3 januari vanaf 14.00 uur een nieuwjaarsreceptie gehouden voor alle inwoners van Maaskantje/Den Dungen. Een bijeenkomst nieuwe stijl verpakt in een vermakelijk programma waarbij bedrijven en verenigingen zich presenteren, de onthulling is van ‘Den Dungen Goeiendag’, er optredens zijn en er een centrale rol is voor het uitspreken en delen van wensen voor de gemeenschap en heel veel onderlinge gezelligheid.
Op initiatief van Toon van der Hofstad en met medewerking van Karin Vissers werd verleden jaar voor het eerst een nieuwjaarsreceptie georganiseerd voor het hele dorp in Litserborg. De happening was feitelijk het sluitstuk van een serie activiteiten die door dat tweetal in het Kulturhüs De Litserborg waren georganiseerd en voor reuring zorgden. Het bleek gelijk ook een succes, want honderden Dungenaren maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar in een ontspannen ambiance te ontmoeten en het beste toe te wensen.

Het ging eigenlijk om een éénmalige bijeenkomst. Tenzij iemand het zou oppikken natuurlijk. Dat is intussen het geval, want Wim Pijnenburg, Karin Vissers en Leo Schuurmans hebben de schouders gezet onder de komende nieuwjaarsreceptie. Zij hebben de bijeenkomst in een bijzonder jasje gegoten met als thema ‘Den Dungen Wenst Dat…!’ “Het is belangrijk om er te zijn voor elkaar. Niet afwachten tot er iets gebeurt, maar zaken aanpakken met en voor elkaar. Daarmee vergroot je de saamhorigheid en heb en houd je een dorp leefbaar en gezellig”, leggen de drie uit. Ze vervolgen; “Dat kan echter alleen maar als door de gemeenschap aangegeven wordt waar behoefte aan is, dus wat de wensen zijn.”

Wenswand

Bezoekers van de receptie krijgen bij binnenkomst niet alleen een consumptiebon voor een drankje en een oliebol, maar ook de gelegenheid om een wens voor hun vereniging, bedrijf, het dorp, de wijk, de straat of iets anders voor de gemeenschap, op te schrijven. Deze wensen worden op een wenswand gehangen en indien de schrijver dat wil door presentator Mark Minkels kenbaar gemaakt aan het publiek middels een gesprekje op het podium.
De toespraakjes worden ter plekke gevisualiseerd door tekeningen van grafisch ontwerper Bianca van Schijndel. “Het is een prima gelegenheid om bekendheid te geven aan de behoefte. Mogelijk dat er bezoekers zijn die een wens in vervulling kunnen brengen. Niet iedereen hoeft echter het podium op”, aldus Wim, Leo en Karin.
Burgemeester Pommer en Pastor van Beurden zullen in ieder geval hun (Nieuwjaars)wens(en) kenbaar maken in een toespraakje. Zij gelden als eregasten samen met tientallen verenigingen, bedrijven en politieke partijen die de gelegenheid aangrijpen om zich te presenteren. Ook zij krijgen de kans om hun wensen kenbaar te maken. Op de Wenswand is voorts een kalender aangebracht waarop iedereen die in 2016 een activiteit organiseert de datum kan invullen. Daarmee wordt zichtbaar wat er het nieuwe jaar nog allemaal in het vat zit. Videoteam De Donk laat verder een jaaroverzicht zien van al wat er in 2015 in het dorp plaats vond. Met name op sportief gebied!

Beeld

Dan is er nog een speciaal moment want het bronzen beeld Den Dungen Goeiendag dat enige tijd verbannen was naar de zijkant van Litserborg heeft een nieuwe plek meer in het zicht veroverd en zal deze middag officieel onthuld worden. Tot slot zijn er enkele optredens van lokale artiesten zoals zanger Ben Kok. Al met al zijn kosten noch moeite gespaard om, net als verleden jaar, een gezellig samenzijn te creëren. Met dank ook aan een aantal sponsoren zoals Vivent, videoteam De Donk en Litserborg en diverse vrijwilligers. Wim, Karin en Leo hopen op een grote opkomst, stapels wensen en vooral een gezellige receptie.

Dungenaren kunnen hun wensen uitspreken

Foto's:


0