09 december 2015

Pietengym

MIDDELRODE/SINT-MICHIELSGESTEL – Bij St. kleutergym ‘de Zon’ was zaterdag iets aparts te doen: pietengym. Alle kleuters waren er klaar voor om hun kunsten te vertonen bij het pietenparcours. Maar allereerst deden ze een spelletje om de spiertjes warm te maken: zwarte pietentikkertje. Wanneer je getikt was moest je liggen op de grond, maar als er iemand over je heen sprong en ‘zwarte Piet’ riep, mocht je weer meedoen.

Toen iedereen warm was wilden de kinderen beginnen aan het pietenparcours, maar klonk er gebonk op de deur…. Er kwamen echte zwarte pieten de zaal binnen en die begonnen met strooien en uitdelen van snoepgoed.
Nadat iedereen zijn handjes en mondje vol had, gingen de zwarte pieten het parcours voordoen. Helaas waren ze niet zo handig als de kleuters, maar met een helpende hand van die kinderen werd alles tot een goed einde gebracht. Daarna zijn ze allemaal heel goed aan het oefenen geslagen: balanceren over de randen van de daken, van dak naar dak springen, cadeautjes in de schoorsteen mikken, klimmen in de daken, over schuine daken lopen… Alles ging erg goed.
Toen de zwarte pieten genoeg gezien hadden, werd iedereen bij elkaar geroepen en kreeg iedereen zijn welverdiende pietendiploma. Vol trots en met een handje vol pepernoten gingen zij hun diploma’s aan hun ouders laten zien.
Bij de tweede groep is ook het zwarte pieten tikspel gedaan om vervolgens het pietenparcours te doen. De oefeningen waren moeilijker gemaakt: daken waren schuiner, schoorstenen hoger, de afstanden tussen de daken groter om te springen, maar dit alles was geen probleem voor de hulppietjes. Soepel en sierlijk werden de hindernissen genomen, waarbij de echte zwarte pieten hun ogen uitkeken hoe goed de kleuters waren. Uiteraard verdienden zij op het einde ook een echte pietendiploma.
Voor meer foto’s kijk op onze website www.kleutergym.com.
Benieuwd naar de kleutergym? Voor inlichtingen bel 06-46087708 (Daan Donders, locatie Middelrode) of 06-41780356 (Leoni Pijnenburg, locatie Sint Michielsgestel). U kunt ook mailen naar kleutergym@hotmail.nl of kijk op www.kleutergym.com.

Foto's:


0