04 januari 2016

Den Dungen deelt graag zijn wensen

DEN DUNGEN – Zondag 3 januari werd voor de eerste keer de Nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl gehouden in de Litserborg. Onder de titel Den Dungen Wenst Dat…..! werd iedereen uitgenodigd zijn wensen te delen met anderen. De deelnemende verenigingen en bedrijven konden dat ook doen door het presenteren van hun activiteiten en/of de diensten die ze aanbieden. Videoteam de Donk toonde een mooie compilatie van Dungense sportactiviteiten en Henk Verhagen met Emile Boinck trapten af met gezellige Brabantse deuntjes waarna Ben Kok het publiek verraste met zijn muzikale talenten.

Vanaf dat de deuren om 14.00 uur open gingen was het meteen al een drukte van belang. Alle bezoekers werden verwelkomd en vriendelijk verzocht een naamplaatje te dragen met de vermelding van vereniging/ bedrijf waarmee ze verbonden zijn Misschien als bestuurslid/eigenaar maar ook als lid van … of inwoner behorend bij een buurtvereniging. De gedachte hierachter was dat drempels lager zijn als men elkaar kent. Wanneer men de sterke punten van een dorp opsomt wordt altijd vermeld “het elkaar kennen en helpen indien dat nodig is” maar om dat goed te kunnen moet men elkaar wel kennen en weten wat de ander wil (wenst).

Wensen centraal

Pastor van Beurden en burgemeester Pommer spraken hun wensen uit die visueel gemaakt werden door tekeningen van Bianca van Schijndel. Deze tekeningen ontstonden tijdens de toespraak van de sprekers.
Burgemeester Jan Pommer sprak ook zijn waardering uit voor de initiatiefnemers van DDWD en de vele vrijwilligers. Volgens de burgervader is DDWD een goed voorbeeld van meer particulier initiatief en minder overheid.
Presentator Mark Minkels gaf bezoekers de gelegenheid hun wensen kenbaar te maken die vervolgens, op schrift, op de Wenswand werden bevestigd. Ook de “kalendermaanden” op de Wenswand werden gebruikt om belangrijke evenementen onder de aandacht te brengen.
Het bewijs dat wensen uitkomen was de her-onthulling van het Dungens brons. Het beeld dat door de Dungense gemeenschap in 1995 geschonken is, was tijdens de bouw van de Litserborg op een verkeerde plaats beland. Nu prijkt het weer in volle glorie op het grote plein vóór de Litserborg.

Nieuwjaarsreceptie “Den Dungen Wenst Dat……!” krijgt volgend jaar zeker een vervolg. Er leven bij de organisatie wensen om speciale aandacht te besteden aan het verwelkomen van de nieuwe inwoners, speciale Dungenaren, de uitglijer van het jaar en wie weet welke wensen er gedurende 2016 daar nog bijkomen.

Soms komen wensen uit

Foto's:


000000000