21 juni 2016

Sterk optreden op judotoernooi Remagen Duitsland

BERLICUM – Recent nam Judoclub Berlicum deel aan het Judotoernooi in Remagen Duitsland met deelnemers uit 4 landen.
Lastig is dat er in de jeugdklassen in Duitsland soms andere regels gelden, wat verwarrend kan werken voor de judoka’s van genoemde vereniging. Dit leverde in een aantal wedstrijden wat onverwachte straffen (shido’s) op, die meestal in het vervolg van de wedstrijden wel weer goed werden gemaakt.

Jan Verhoeven (tot 15 jaar ) won zijn eerste 3 partijen op ippon en plaatste zich voor de halve finale die werd gewonnen door straffen voor zijn tegenstander Alex Galinger.In de finale kreeg Jan door 2 x een straf waardoor hij genoegen moest nemen met een 2e plaats.

Jan Willem Bello (tot 15 jaar) won ook zijn eerste 3 partijen op ippon maar moest ook in de finale zijn meerdere erkennen aan zijn tegenstander, maar kan tevreden zijn met een mooi Zilveren resultaat.

Foto's:


0