11 oktober 2016

Lezing over het verhaal van de Nachtwacht

BERLICUM – Na de massale belangstelling voor de lezing van Jheronimus Bosch, vindt op donderdag 20 oktober in Den Durpsherd een nieuwe lezing plaats onder de titel “de nachtwandelingen”. Hierin wordt het levensverhaal van de Nachtwacht verteld; het 373 jaar oude schilderij van Rembrandt. Op een tocht door het oudste deel van Amsterdam volgen de bezoekers de route die het schilderij heeft afgelegd. Vanaf de plaats waar de nachtwacht bijna 400 jaar geleden werd gemaakt lopen we langs de gebouwen waar het schilderij heeft gehangen. Wie waren de mensen die staan afgebeeld? Waren ze rijk of arm en waar woonden zij? Hoe en wanneer is de nachtwacht zo beroemd geworden? De lezing op donderdag 20 oktober begint om 20.00 en wordt verzorgd door Jacques Hendrikx uit Amsterdam. Hendrikx is schrijver en expert op het gebied van de Nachtwacht en het leven en werk van Rembrandt. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De lezing wordt georganiseerd door Den Durpsherd in samenwerking met BRES.

Foto's:


O