28 november 2016

Internationaal bezoek op Gymnasium Beekvliet

SINT-MICHIELSGESTEL – Gymnasium Beekvliet kreeg vorige week bezoek van dertig leerlingen van partnerscholen uit Schotland (Edinburgh), Zweden (Huskvarna) en Duitsland (Schwanewede, bij Bremen). Zij werden door dertig leerlingen van Beekvliet binnen hun gezin ontvangen.

Dit vond plaats in het kader van Erasmus+ project “The employment guarantee: a European challenge”. Dit project is ontwikkeld door de partnerscholen en gesponsord door de EU, met als doel om leerlingen over de landsgrenzen heen te laten kijken naar de mogelijkheden van vervolgopleidingen of een loopbaan in het buitenland.
Om dat te bereiken bezochten de leerlingen in elk land, en nu dus in Nederland, vier bedrijven en een universiteit (Bavaria, DAF Trucks, Philips Health Tech, Vanderlande Industries en de Universiteit van Tilburg). Vervolgens maakten de leerlingen websites en brochures, waarin de opgedane kennis per bedrijf of universiteit werdt verwerkt. Deze kennis zal vervolgens in elk land (4 april op Gymnasium Beekvliet) tijdens een informatiemarkt gedeeld worden met geïnteresseerden van binnen maar ook van buiten de school. Op die manier kunnen velen profiteren van de resultaten van het project.
Naast de bedrijfsbezoeken kregen de leerlingen een presentatieworkshop, waar zij op een leuke manier hun presentatievaardigheden konden verbeteren, en werden ze ingewijd in de wereld van search engines, dataverzameling en profilering achter een website. Ook werden er door de leerlingen zelf diverse culturele en sportieve activiteiten georganiseerd om elkaar en natuurlijk de Nederlandse gewoonten beter te leren kennen. Al met al een ervaring die ze zich nog lang zullen herinneren!

Foto's:


0