14 december 2016

Eindejaarswandeling Halse Barrier

SINT-MICHIELSGESTEL – Samen met de eigen gidsen Peter Janssen en Bert Subelack, sluit Natuurgroep Gestel op zaterdag 17 december het activiteitenjaar 2016 af. Dit jaar bezoeken de wandelaars de Halse Barrier, een particulier landgoed van ca 13 ha, dat tot de gemeente Boxtel behoort. Het landgoed is genoemd naar een tolboom, die hier was geplaatst over de in 1741 aangelegde steenweg van Eindhoven naar ’s-Hertogenbosch. Verder brengen we ook nog een kort bezoek aan de Essche Stroom om te gaan bekijken hoe de nieuw aangelegde meanders zich hebben ontwikkeld.
Het is inmiddels traditie om tijdens de laatste wandeling van dit jaar ook even stil te staan voor iets anders dan een praatje!
In deze tijd van het jaar kunnen warme kleding en waterdicht schoeisel geen kwaad. De groep vertrekt om 09.00 uur per fiets vanaf gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel en zo rond 12.30 uur zijn de deelnemers daar ook weer terug.
Voor degenen die rechtstreeks komen: De wandeling start rond 09.30 uur bij de ingang van het landgoed op de secundaire weg langs de A2. Neem in Vught de afslag St. Michielsgestel en volg daar het viaduct over de A2 richting St. Michielsgestel. Neem de eerste afslag aan de rechterkant (Tuinderij De Guit) en volg de Bleijendijk tot over de brug over de Essche Stroom. U kunt daar in de berm parkeren.
Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel. 06 22432941 of michel.langenberg@home.nl.

Foto's:


0