16 januari 2017

Bewoonster mevrouw Geenen-van Zutphen exposeert in Cunera/De Bongerd

HEESWIJK – Mevrouw Geenen-van Zutphen exposeert t/m 19 februari haar borduurwerken en wandkleden bij Laverhof, locatie Cunera/De Bongerd, Zijlstraat 1 in Heeswijk.

Lies Geenen-van Zutphen (1924) woont sinds juni 2015 op Lindelaan in Cunera. Ze groeide op in Loosbroek en woonde na haar huwelijk met Toon Geenen gedurende ruim zestig jaar in Vorstenbosch. Als jong meisje leerde ze naaien en maakte ze vooral kleding. In oorlogstijd zelfs van de stof van parachutes die door geallieerden waren achtergelaten.

Toen haar kinderen op de middelbare school zaten kreeg Lies meer tijd voor zichzelf en kwam haar creatieve kant bovendrijven. Ze zette handwerklessen op voor bejaarden in Vorstenbosch en heeft dat vele jaren gedaan.

Eind zeventig jaren maakte ze bij het Pieter Brueghel Instituut in Veghel kennis met allerlei vormen van kunst. Handwerk bleef haar grootste passie. Ze ging borduren. Soms vanaf een patroon, maar ze maakte ook eigen ontwerpen, zoals een merklap voor haar 40-jarig huwelijk. En ze maakte vrij werk van lapjes en wol.

De meeste van de tentoongestelde borduurwerken en wandkleden zijn eind jaren zeventig, begin jaren tachtig gemaakt.

Lies stopte halverwege de jaren tachtig met het maken van wandkleden. Toen kwamen er kleinkinderen en vond ze een nieuw doel in het breien van de meest fantastische truien.

Expositie bezichtigen?

De expositie is dagelijks te bezoeken en de toegang is gratis. Voor meer informatie: mjm.geenen@home.nl

Foto's:


0