23 januari 2017

Spelen met prentenboeken

SINT-MICHIELSGESTEL – Wat zijn er ontzettend veel mooie prentenboeken en wat kun je daar veel mee doen! Prentenboeken zijn er natuurlijk om voorgelezen te worden, maar er is zoveel meer mogelijk. Daarom zijn Anke van Boxmeer en Els van Dijck, twee enthousiaste groepsleerkrachten van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel aan de slag gegaan om bij tweeëntwintig prentenboeken van uitgeverij Lemniscaat activiteiten te bedenken.

Activiteiten waarbij het verhaal centraal staat en die aansluiten bij het thema van het boek. Zo schreven zij bij ‘Woeste Willem’ een piratenfeest, werd ‘Ga je mee, Kleine Beer’ een verzameling van activiteiten met geluid, gaan de kinderen na het voorlezen van ‘Ik ben een kunstenaar’ als kunstenaars aan de slag en geeft ‘Boelies Kerstplan’ aanleiding tot een zoektocht naar pakjes met een opdracht.
Deze ideeën zijn samen met reken- en taalactiviteiten, ideeën voor spel en beweging, sociaal-emotionele activiteiten en gezellige spellencircuits gebundeld in het nieuwe boek: Spelen met prentenboeken. In het boek staan suggesties voor allerlei activiteiten: rekenen, taal, dans en beweging, muziek, beeldende vorming en spelletjes om een feestje te vieren bij tweeëntwintig prentenboeken. Een onmisbaar boek voor leidsters in de kinderopvang, kleuterleerkrachten, ouders en iedereen die graag met prentenboeken aan de slag wil.

Foto's:


0