02 mei 2017

Den Dungk dames 3 stunt

DEN DUNGEN – Dames 3 van Den Dungk was bij de aanvang van het seizoen pessimistisch over de kansen op overwinningen in hun tweede klasse maar keer op keer wist het team te verrassen. Door een knappe 57-54 overwinning bij Vido 2 werd de competitie afgesloten met een schitterende tweede plaats achter kampioen Den Dungk D2.

Met een wegens de meivakantie gehavend team werd naar Veldhoven afgereisd. Met 6 dames maar en dan te weten dat de tegenstander een paar weken geleden D2 het vuur nog na aan de schenen had gelegd.
Het eerste kwart werd met een kleine voorsprong afgesloten en die kleine voorsprong bleef de gehele wedstrijd in stand. Erg knap, want begin tweede kwart verstapt Claudia van de Veerdonk zich en kon niet verder spelen door een blessure aan haar hamstring. De rest van de wedstrijd moest dus gespeeld worden met 5 personen.
Een zware opgave maar met de rust was er nog steeds een voorsprong. Er werden lange aanvallen gespeeld door vooral veel rond te passen.

Geen vat

Daar had de tegenstander ondanks de druk die ze zetten toch geen vat op. In het vierde kwart moest Vido iets anders bedenken en dat was voortdurend fouten maken waardoor men gokte op het missen van de vrije worpen door Den Dungk en dat lukte bijna, Vido kwam op 2 punten, maar de laatste vrije worpen werden wel benut door Den Dungk en kon men uitgeput en opgelucht terug naar Den Dungen met een overwinning en een tweede plaats in de competitie op zak.

Overige uitslagen

Dames 1 wint netjes bij Waldric met 48-38 en Heren 4 wint reglementair met 20-0 van ABC basketball2 omdat dit team niet op kwam dagen.
Er resteren nu voor de teams van Den Dungk nog slechts een paar inhaalwedstrijden. De trainingen staan in mei op een lager pitje en er worden weer de voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen.
De Mini Dungkers op zondagochtend 10 uur gaan tot aan de zomervakantie door; steeds meer kinderen van groep 3 en 4 weten de weg te vinden naar de Misse en maken kennis met basketbal.Loop gerust eens binnen.

D3 Foto Albert Hanegraaf.

Foto's:


0