02 mei 2017

Positieve ontwikkelingen in India

HEESWIJK-DINTHER -De Norbertijner parochies in Heeswijk, Dinther, Berlicum-Middelrode, Loosbroek, Tilburg, Engelen en Bokhoven én de Priorij in Hierden en de Abdij van Berne in Heeswijk hebben in 2014, 2015 en 2016 met succes tijdens de vastenactie geld ingezameld voor de Godavarikolonie in het Wayanaddistrict in India.

Joke van Zutphen van de Stichting Solidair met India was tijdens haar bezoek aan de Godavarikolonie, waar ruim 300 gezinnen wonen, blij verrast te zien wat er allemaal tot stand is gekomen in de afgelopen 3 jaar.
Waar eerst allemaal lemen hutjes stonden of hutjes van die van alle kanten lekten, zijn nu stenen huisjes gebouwd. De eerste tien huisjes met de opbrengst van de vastenactie. De plaatselijke overheid vond dit een zeer goed initiatief en heeft de rest van de huisjes voor haar rekening genomen. Er zijn diverse waterputten geslagen, waardoor de bewoners niet meer 2 km naar beneden hoeven om schoon water te halen. Er zijn toiletten aangelegd, waardoor de hygiëne sterk verbeterd is. Er is een bomen? en plantenkwekerij opgezet, zodat de bewoners tegen een redelijke prijs planten kunnen kopen en deze op hun eigen stukje grond kunnen verbouwen. Voor de melk zijn er geiten verstrekt aan de bewoners. Een groot aantal kinderen heeft schoolmaterialen gekregen.

Voorzieningen

Op initiatief van de bewoners zijn twee winkeltjes geopend, met producten, die men zelf gemaakt heeft. Er is gestart met een naaiatelier en een atelier waar bamboetassen worden gemaakt. Bijna alle kinderen gaan naar school. Er is een crèche, waar kinderen een veilige plek hebben als de vrouwen werken. De plaatselijke bevolking raakt door alle succesvolle ontwikkelingen extra gemotiveerd om iets van het leven te maken.
Een geweldig resultaat. Dank aan allen die hieraan hebben bijgedragen.

Voor meer informatie www.solidairmetindia.nl of tel. 0413?296384.

Foto's:


0