08 juli 2017

Afsluiting verbinding A2/N279

’s-HERTOGENBOSCH – Vanaf zaterdag 15 juli tot maandag 28 augustus vinden werkzaamheden plaats bij de toe- en afritten van de N279 met de A2 bij ‘s-Hertogenbosch. De situatie van de aansluiting wordt hier ingrijpend veranderd om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. voor deze aanpassing is het nodig om de op- en afritten in twee fases af te sluiten voor verkeer. Om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden, is bewust gekozen de werkzaamheden in de zomervakantie uit te voeren.

Vanaf zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 4 augustus is afrit 21 op de A2 komende vanuit de richting Utrecht richting de N279 naar Veghel gedurende drie weken dicht. Tegelijkertijd is ook de toerit vanaf de N279 naar de A2 richting Eindhoven/Tilburg dicht voor verkeer. Ook is de Maastrichtseweg (N279) afgesloten vanaf de Oosterplas tot aan de oostelijke kruising. Verkeer op N279 vanuit richting Veghel naar ‘s-Hertogenbosch en naar het zuiden wordt omgeleid via A2/A59 afrit 20 Rosmalen, Bruistensingel en A2. Verkeer op A2 vanuit het noorden richting Veghel en ‘s-Hertogenbosch wordt omgeleid via A2 afslag 22 Sint-Michielsgestel. Verkeer vanuit centrum ‘s-Hertogenbosch wordt omgeleid via Gestelseweg en A2 afslag 22 Sint-Michielsgestel.

Afsluiting oostelijke toe- en afrit

Vervolgens gaat vanaf vrijdag 4 augustus tot maandag 28 augustus de oostelijke toe- en afrit drie weken (week 32, 33 en 34) dicht voor verkeer. Verkeer vanaf de n279 uit de richting Veghel kan dan niet de toerit naar de A2 richting Utrecht/Nijmegen gebruiken. Verkeer vanuit Eindhoven kan de afrit 21 Veghel vanaf de A2 niet gebruiken. Verkeer op N279 vanuit richting Veghel naar het noorden wordt omgeleid via A2 afslag 22 Sint-Michielsgestel en A2. Verkeer op A2 vanuit het zuiden richting Veghel en ‘s-Hertogenbosch wordt omgeleid via A2/A59 afrit 20 Rosmalen, Bruistensingel en A2.
Afsluiting Dungense Brug
In de periode van 17 juli tot en met 28 juli realiseert gemeente Sint-Michelsgestel een duiker, faunatunnel en stuw tussen de Poeldonksedijk en Eeterij De Dungense Brug. De weg is daardoor afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via Milrooijsebrug. Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang. Voor meer informatie: www.sint-michielsgestel.nl.

Aangepaste busroute

Vanwege deze werkzaamheden van provincie Noord-Brabant en van gemeente Sint-Michelsgestel rijdt Arriva van maandag 17 juli tot en met 4 augustus met lijn 156 tussen Den Dungen (halte Heilig Hartplein) en ’s-Hertogenbosch (halte Erasmusstraat/Vondestraat) een aangepaste busroute. Reizigers van en naar bedrijvenpark De Brand kunnen tussen Den Dungen (halte Heilig Hartplein) en De Brand gebruik maken van een pendelbus. Voor algemene vragen en informatie over reistijden kunt u terecht bij de Arriva klantenservice op telefoonnummer 0800-0232545 (gratis) of kijk op www.arriva.nl.
N279 Noord
In opdracht van provincie Noord-Brabant realiseert Combinatie de Vaart de verbreding van de N279 Noord tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel. Tot november dit jaar wordt er gewerkt aan het deel tussen de A2 en de brug Nijvelaar over het Maximakanaal. Voor meer informatie ove