08 november 2017

Recordgroei voor muziekschool Médèz

SINT-MICHIELSGESTEL – Muziekschool Médèz heeft de wind in zeilen. In de afgelopen twee weken schreven maar liefst 30 leerlingen zich in voor een van de groepslessen “muziek tijdens de buitenschoolse opvang”. Ten opzichte van precies een jaar geleden is het aantal leerlingen met maar liefst 27 procent gestegen.
“Vrijwel iedereen voelt zich aangesproken tot muziek. Voor kinderen is dat niet anders. Je wordt er blij van, kunt er op bewegen of dansen of lekker meezingen. Het is dus niet gek dat muziekcursussen goed aanslaan” verklaart Médèz-coördinator Bart Coolen de groei. Afgelopen maandag gingen op de BSO’s Eigenwijs in Middelrode en De Kleine Beer in Berlicum twee cursussen van start voor kinderen uit de groepen 3, 4, en 5. “Vooraf hadden we met de BSO’s afgesproken dat we van start zouden gaan bij groepen van minimaal 12 kinderen. Dat aantal hebben we ruimschoots gehaald”.
De cursus bestaat uit 25 lessen van drie kwartier waarbij de kinderen samen muziek maken met eenvoudige (percussie)instrumentjes, dans en zang. Zo leren kinderen bijvoorbeeld dat ze de ene keer de hoofdrol spelen en de andere keer in een meer begeleidende rol zit. Zo worden kinderen gestimuleerd om samen te werken, naar elkaar te luisteren en spreken ze hun creativiteit aan. In de komende maanden worden meer samenwerkingsverbanden aangegaan met de scholen in Gestel. Zo rolt de muziekschool schoolprojecten uit op het gebied van zang en dans en instrumenten zoals viool, piano/keyboard en gitaar. Samen met de muziekverenigingen uit de gemeente stimuleert de Médèz ook allerlei blaasinstrumenten.
Bij Médèz werken 28 professionele en bekwame docenten die op ZZP-basis worden ingehuurd. De muziekschool ontvangt een jaarlijkse subsidie van de gemeente Sint-Michielsgestel waardoor de lessen tegen een zo laag mogelijk tarief kunnen worden aangeboden. Via de website van medez (www.medez.nl) is het mogelijk om een gratis proefles aan te vragen.

Foto's:


0