24 januari 2018

OKtoneel op weg naar het 100-jarig jubileum

SINT-MICHIELSGESTEL – OKtoneel brengt van 20 tot en met 24 juni het spectaculaire jubileumstuk “Er valt iets te 4-en’ op de planken op het hoofdveld van Voetbalvereniging RKVV Sint-Michielsgestel.

Een productie waar een speciale commissie binnen OKtoneel zo’n anderhalf jaar geleden mee begonnen is. Naarmate de datum steeds dichterbij komt, wordt het ook allemaal concreter, spannender en uitdagender. Graag licht OKtoneel enkele bezigheden toe…….

De schrijver van dit jubileumstuk, Faas Sengers, heeft het verhaal al enige tijd klaar en legt nu de laatste hand aan de arrangementen en teksten van liedjes die door verschillende spelers gebracht worden. Het gehele stuk bestaat uit vier afzonderlijke verhalen die in elkaar verweven worden.
Een totale cast van zo’n 32 spelers, verdeeld over de vier verhalen, zijn dan ook al even aan het repeteren. Eerst elk verhaal afzonderlijk met de bedoeling om straks, medio maart/april, de verhalen samen te voegen en met de totale groep te gaan repeteren.
Een heel aangaan voor regisseur Anita van Hout, 32 spelers, ieder hun eigen karakter neer te laten zetten, oefenend in een ruimte die anders is dan straks daadwerkelijk het voetbalveld. Daar kan OKtoneel pas de laatste paar repetities terecht, er wordt tenslotte ook gewoon gevoetbald. Dit vraagt flexibiliteit en enthousiasme van de spelers, die gelukkig volop aanwezig is!

Decor

Een tweede groep die nu, in de laatste maanden voor de voorstelling, ontzettend hard aan het werk is, is de decorploeg. Bij een spectaculaire voorstelling hoort een spectaculair decor. Een decor ontworpen door Erica Morre en dat uitgewerkt gaat worden door een groot team van enthousiaste mensen onder leiding van Ron van Pinxten. Elk van de vier verhalen krijgt zijn eigen speelveld, verbonden door middel van bruggen, kabbelend water eronder. Omgeven door een wielerbaan, de oude toren en de befaamde Gestelse kiosk! Alles wat met eigen handen vervaardigd wordt.

Sponsors

Tenslotte wil OK nog een onderdeel van de jubileumcommissie naar voren brengen en wel de sponsorcommissie. Deze jubileumvoorstelling kan geen doorgang vinden zonder een grote schare aan sponsoren. Verschillende sponsoren zijn alreeds benaderd en dat zal in de komende maanden alleen nog maar meer gebeuren. Draagt u OKtoneel een warm hart toe, bent u bereid een bijdrage te leveren aan de jubileumvoorstelling ‘Er valt iets te 4-en’ stuur dan een email naar sponsorcommissieok@outlook.com. De leden zijn, te allen tijde, bereid u toelichting te geven over de verschillende manieren van sponsoring.

OKtoneel houdt u de komende maanden op de hoogte van al het reilen en zeilen binnen de club richting het jubileum. Houdt u de website en facebook in de gaten voor de laatste nieuwtjes…

Repetitie van Carpe Diem, een van de vier verhaallijnen

Foto's:


0