16 oktober 2018

Feestelijke opening plein Middelrode

MIDDELRODE – Met een feestelijk programma voor alle inwoners wordt volgende week vrijdag 26 oktober het nieuwe plein van Middelrode geopend. Daarmee komt een eind aan een intensieve periode van samenwerking van inwoners, plannenmakers, sponsors/donateurs, bouwers, bestuurders en ambtenaren in de vorm van een Inwonersinitiatief.

Tientallen mensen hebben hun kennis, ervaring, vakmanschap, netwerk, middelen en deskundigheid beschikbaar gesteld. Onder leiding van het initiatiefteam (Dorpshuis de Moerkoal, Parochie en Horeca de Driezeeg) is de verloren verkeersruimte van Middelrode samengesmolten tot een echt Plein. Een plein waar mensen elkaar ontmoeten en evenementen zoals weekmarkten en diverse pleinfeesten kunnen organiseren. Kortom: het nieuwe Hart van Middelrode!

Programma

Het programma bestaat uit twee delen. Het tweede deel is bedoeld voor iedereen uit Middelrode en andere belangstellenden. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom op het plein. De bar gaat een half uur later open, dan wordt er ook koffie en thee met iets erbij geschonken. Via de Brugstraat gaat Harmonie TOG vanaf 19.40 uur in optocht naar het plein, waar het korps om 19.45 uur een serenade brengt. Om 20.00 uur doet burgemeester Jan Pommer zijn openingswoord. Sowieso een bijzondere ervaring, want de burgemeester wordt zichtbaar geprojecteerd op de kerk. Ook de nieuwe naam van het dorpsplein wordt bekendgemaakt.
Vanaf 20.15 uur wordt het helemaal spectaculair. Foto-, video- en audiovisualclub Shot ’71 verzorgt dan een spectaculaire projectie op de kerk. In twee delen, want van 21.10 tot 21.30 uur gaat het verder. Tot 22.00 uur kan iedereen nagenieten en gezellig samenzijn met rustige muziek .
’s Middags is het eerste deel van het programma, dat bedoeld is voor iedereen die, vrijwillig of betaald, aan de bouw van het plein een bijdrage heeft geleverd. De ongeveer veertig gasten worden ontvangen in de Moerkoal en krijgen daar ook een videomontage van het bouwtraject te zien.

Dinsdagmiddag werd er volop gepoetst en geveegd op het plein. Foto Pieter van Hout