17 januari 2019

Oud Berlicumse promoveert

BERLICUM – Oud-inwoonster van Berlicum, Daniëlle van den Berg promoveert op vrijdag 25 januari aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Daniëlle werd op 1 maart 1985 geboren in Berlicum. Hier ging ze ook naar de Theresiaschool. Na het behalen van haar eindexamen aan het Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther ging ze geneeskunde studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens deze studie heeft ze onder andere drie maanden in een ziekenhuis in Bandung in Indonesië gewerkt en ze rondde haar studie af met een tropencoschap van zes maanden in een ziekenhuis in Sengerema in Tanzania. Direct hierna ging zij zich specialiseren in de Interne Geneeskunde, waarbij ze ook een gedeelte van haar opleiding in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch heeft gedaan.
Zij ontving een beurs van het RadboudUMC om haar opleiding te combineren met promotieonderzoek op de afdelingen Farmacologie-Toxicologie en Interne Geneeskunde van het RadboudUMC. Haar proefschrift heeft als titel (vertaald): “De effecten van Aldosteron en Mineralocorticoïd receptorantagonisten op hart- en vaatschade”.

Internist

Momenteel zet Daniëlle haar opleiding tot internist voort, met verdere differentiatie in de vaatgeneeskunde. Tevens is zij in opleiding tot klinisch farmacoloog en in dit kader schreef zij samen met een van haar opleiders een nascholing voor huisartsen over antistolling.
In haar schaarse vrije tijd is Daniëlle een fanatiek hoboïste. Zij won de kampioenswedstrijd voor solisten en blazersensembles van de Federatie voor Katholieke Muziekgezelschappen, kreeg een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours en was hoboïste van het NJHO (Nederlands Jeugd HarmonieOrkest). Tot voor kort speelde ze ook bij Harmonie “Tot Onderling Genoegen” in Berlicum, waar ze haar muzikale loopbaan ook begon. Momenteel speelt Daniëlle in blazersensemble “La Spiritata” en remplaceert ze daarnaast in verschillende amateur- en semiprofessionele orkesten.
Daniëlle woont momenteel in Nijmegen. Ze trouwde met Sander den Besten op 19 augustus 2017 en in juni hopen zij hun eerste kind te krijgen.

Foto's:


0