06 maart 2019

Vandalen jaarwisseling Gemonde in beeld

GEMONDE – De politie heeft zes jongeren in beeld die verdacht worden van vernielingen tijdens de jaarwisseling in Gemonde. Het gaat om drie mannen van 16 en 19 jaar uit Schijndel, een man van 16 jaar uit Veghel, een man van 17 jaar uit Gemonde en een vrouw van 15 jaar uit Gemonde. Zij worden allen verdacht van openlijke geweldpleging. De zaak is voorgelegd aan het OM.

Tijdens de afgelopen jaarwisseling werd er in de kom van Gemonde een spoor van vernielingen aangericht . Uiteindelijk zijn er 14 vernielingen geregistreerd, waarvan 12 gedupeerden aangifte hebben gedaan. De totale schade bedraagt meer dan 10.000 euro
De politie van het wijkteam Sint-Michielsgestel heeft na de vernielingen verschillende mensen uit Gemonde gesproken en al snel kwam de politie op het spoor van de vermeende daders.

Groep

Uit het onderzoek is gebleken dat er per dader wel verschil zit in de mate waarin hij of zij heeft bijgedragen aan de vernielingen, maar als men als groep vernielingen pleegt en zich niet op tijd terugtrekt, kan dit als meeloper toch strafrechtelijke gevolgen hebben.
Het proces-verbaal is verzonden naar het openbaar ministerie, dat een beslissing neemt over de volgende stappen. De schadevergoeding aan de gedupeerden zal zeker een onderdeel zijn van deze stappen. Uiteindelijk is de rechter die bepaalt of de vermeende daders veroordeeld worden en of dat zij de schade dienen te vergoeden.

Bewonersbijeenkomst

Op dinsdag 26 februari is er een bijeenkomst geweest, waarbij gedupeerden en leden van de leefbaarheidsgroep Gemonde werden geïnformeerd door de politie en de gemeente. Ook burgemeester Pommer was bij de bijeenkomst aanwezig. De politie, gemeente en burgemeester hebben vragen van de gedupeerden kunnen beantwoorden en hebben de betrokken inwoners van Gemonde bedankt voor de meldingen die hebben geleid tot het bekend worden van de vermeende daders.

Foto's:


0