27 mei 2019

Groep 8 De Wegwijzer bij het gilde

DEN DUNGEN – Een bonte stoet trok dinsdag 21 mei door de straten van Den Dungen. De kinderen van juffrouw Jarmaine van groep 8 droegen groen/rode vlaggen en gingen op bezoek bij het gilde.

Tijdens de uitleg over het gilde door hoofdman Cor van Ewijk, deden de kinderen zich tegoed aan broodjes met kaas of vlees. De boterhammen met zoet volgen later, geweldig hoe die kinderen kunnen eten!
De groep werd in twee gesplitst. Het is een drukte op de schietbaan. De kinderen schieten heel geconcentreerd, ieder heeft een eigen kaart. Enthousiast worden de punten geteld.
Voor de bronsen medaille komt Jack Franje naar voren voor de felicitatie en uitreiking van de medaille. Voor het zilver poseert William van Steenberge voor de foto. Maar de grote winnaar, de gouden medaillewinnaar, is Jonatharn Verspreek. Hij krijgt een bijbehorende medaille en is het komende jaar de ‘schutterskoning van groep 8 van de Wegwijzer’.

Terugkomen

De kinderen vinden het schieten heel leuk. Naast het schieten met de luchtbuks kan er ook geschoten worden met het lasergeweer of de handboog. Het gildehuis aan de Paterstraat 65b is op zondagochtend geopend tussen 11.00 en 13.30 uur en op dinsdagavond vanaf 18.30 uur. Verschillende kinderen hebben afgesproken om op dinsdagavond terug te komen. Ze zijn van harte welkom!
Het eerste jaar is het lidmaatschap van het gilde voor kinderen onder 18 jaar gratis. Daarna is het € 7,50 per jaar. Volwassenen betalen € 50,00 per jaar, en menig gildebroeder kan bevestigen dat je daar veel voor terugkrijgt!

Foto's:


0