04 juni 2019

Langlaufend dwars door Lapland

GEMONDE – Toen Katja Kleinveld uit Gemonde in maart 2019 een mooi langlaufavontuur tegemoet ging (de ‘Rajalta Rajalla’, een tocht van 420 kilometer van de Russische grens naar de Zweedse grens – dwars door Fins Lapland), werd de laatste wens van haar nichtje Rianne vervuld. Zij kon helaas niet meer genezen van de afschuwelijke ziekte kanker. Een vreselijk en oneerlijk lot, zeker als je zo jong bent. Daarom doopte Katja haar tocht om tot ‘Rajalta Rianne’ als eerbetoon aan haar nichtje.

Tevens besloot ze om van haar belevenissen in Lapland het verslag ‘Witte Wondere Wereld’ te maken. Het 40 pagina’s tellende verslag bevat niet alleen tekst, maar ook mooie foto’s van de tocht. Een tocht van niet glijdende sporen, diepe sneeuw, sneeuwstormen, blauwe luchten, kou, warme bessensap, augurken, gezelligheid, afzien, genieten, bomen, eindeloze vlaktes, oranje rokjes en meer!
De opbrengst komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding voor de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Hopelijk bestaat er in de toekomst een medicijn dat iedereen met kanker kan genezen
Helaas kon het leven van Katja’s nichtje niet meer gered worden, en is zij, precies een week nadat Katja de finishlijn overging van haar tocht, op slechts 29-jarige leeftijd overleden.
Kijk voor meer informatie op https://acties.kwf.nl/fundraiser/katjakleinveld/Witte-Wondere-Wereld

Foto's:


0