23 september 2019

Kinderboekenweekfeest Bibliotheek Den Dungen

DEN DUNGEN – Tijdens de Kinderboekenweek verzorgt Bibliotheek Den Dungen een boekenfeest voor kinderen op de basisschool. De bieb sluit aan bij het thema van Kinderboekenweek: ‘reis je mee’. Zondag 6 oktober vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur zijn kinderen welkom in de Grote Zaal van Litserborg (Litserstraat 2, Den Dungen).

De bieb heeft heel veel verschillende activiteiten in petto. In de eerste zaal kunnen kinderen luisteren en kijken naar een vertelling met het Japanse vertelkastje (kamishibai geheten). Ook kunnen ze in de waterwereld of op een vlot zelf gaan zitten lezen.
In de volgende zaal wordt er met Atelier Esther een route gehaakt zodat kinderen hun eigen reis uitstippelen. Ook kan een heuse reisfoto gemaakt worden met een green screen. De foto kan meteen geprint worden als aandenken aan de mooie reis. De derde zaal is de tekenzaal. Kinderen uit groep 1 t/m 4 leren tekenen bij kunstenares Andet Kuipers en kinderen uit groep 5 t/m 8 wordt de fijne kneepjes van het striptekenen uitgelegd in een workshop door illustrator en cartoonist Bart van der Kraan van Studio Bajo.
De laatste zaal is het terrein van TheaterLab, waar theater- en dansdocente Heleen Korthals kinderen van alle leeftijden uitnodigt om hun fantasie te gebruiken en samen een theaterreis te maken. Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog luisterboeken beschikbaar: als ouders een kop koffie drinken en de kinderen alle activiteiten gedaan hebben, kunnen ze met de koptelefoon op lekker luisteren naar een reisverhaal.
Met uitzondering van de workshops striptekenen en TheaterLab zijn alle activiteiten doorlopend toegankelijk. Het TheaterLab start voor groep 1 t/m 4 om 15.00 uur en voor groep 5 t/m 8 om 14.00 uur en 16.00 uur. De workshops striptekenen voor groep 5 t/m 8 starten om 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Toegangsprijs per kind: €5,00 en €4,00 voor leden van de bibliotheek Meer info: activiteiten_bieb@outlook.com Facebook: bibliotheek den dungen

Foto's:


0