22 september 2019

Omgaan met dementerende ouders

SINT-MICHIELSGESTEL – Wat betekent het voor jou als je ouder gaat dementeren en hoe ga je daar goed mee om? Het staat centraal tijdens een informatie bijeenkomst op woensdag 2 oktober van 20.00 tot 21.30 uur in Litserborg in Den Dungen. De toegang is gratis.

Dementie is een verzamelnaam voor aandoeningen die zich uiten in geheugen, stemming en gedrag. De ziekte van Alzheimer is de bekendste vorm van dementie, maar er zijn nog 70 andere vormen zoals vasculaire dementie, de ziekte van Korsakov en Lewy Body dementie.

De kans op dementie neemt toe bij het ouder worden. In de gemeente Sint Michielsgestel zijn veel 40’ers, 50’ers en 60’ers die dementerende ouders hebben. Dat is niet altijd makkelijk. Als kind ben je vaak bezorgd, maar je kunt of wilt niet steeds beschikbaar zijn. Of wat je ook doet, je hebt het idee dat het nooit genoeg is. Je verliest je oude bekende ouder uit je jeugd. Je ouder maakt je wanhopig, verdrietig en soms woedend.
Kortom: hoe hiermee goed om te gaan?

Bint Welzijn hoort deze vraag veel en organiseert daarom een bijeenkomst voor geïnteresseerden uit de gehele gemeente Sint-Michielsgestel.
Tijdens de bijeenkomst vertellen we iets over dementie, maar is er vooral ruimte om ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst wordt begeleid door Lenie Schoones en Peter van Zanten (ouderenwerkers bij Bint)

Informatie en aanmelden bij Bint Welzijn: info@bintwelzijn.nl of tel: 073-5515432

Foto's:


0