21 oktober 2019

SCG’18 moet genoegen nemen met gelijkspel

SINT-MICHIELSGESTEL – SCG’18 is er afgelopen zondag niet in geslaagd om tegen Excellent uit Oploo de volle winst in Sint-Michielsgestel te houden. Het werd uiteindelijk een 1-1 gelijkspel en daarmee deed SCG zich te kort.

Direct vanaf het beginsignaal nam SCG het initiatief en zette Excellent onder druk. Vooralsnog leverde dat alleen enkele corners op, maar in de 11e minuut wist spits Dennis van Nistelrooij met een kopbal na een mooie voorzet van Sten van Vessem het net te vinden. Zo stond SCG al snel op voorsprong en het probeerde deze ook uit te breiden. Helaas lukte dat niet. Excellent kon hier, zeker in de eerste helft, weinig tegenover zetten. De rust ging in met een 1-0 voorsprong voor SCG’18.
Na de rust gaf Excellent beter partij en kwam het dus ook in de wedstrijd. Het zocht vaker de aanval, al kwam keeper Joris Schellekens nauwelijks in de problemen. In de 59e minuut kwam de ploeg uit Oploo wel op gelijke hoogte. Enkele spelers van SCG waren even niet volledig bij de les omdat men dacht dat er een overtreding was begaan. De scheidsrechter liet echter doorspelen en Excellent profiteerde van dit buitenkansje, waardoor de spits de 1-1 kon laten aantekenen.
Na deze tegenvaller nam SCG weer het initiatief, maar schoten van Luuk van Loon en de later ingevallen Stan van Rooij werden door de uitstekende keeper van Excellent onschadelijk gemaakt.
In de slotfase ging de strijd weer gelijk op. Het beste was er bij beide teams wel vanaf, maar toch gingen beide teams nog op zoek naar de overwinning. Zover kwam het niet en bleef de stand op 1-1 steken.
Komende zondag is SCG’18 gastheer van Margriet uit Oss. Margriet staat tweede op de ranglijst, dus een gemakkelijke opgave wordt het zeker niet.

Marc Groetelaers van SCG wint een kopduel

Foto's:


0