02 oktober 2019

Trio IMAI bij Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER – Ien Bouwmans, Inge IJpelaar en Marie-Astrid Vermaas vormen het trio IMAI met de bijzondere bezetting zang, dwarsfluit en piano. U kunt hen zondag 6 oktober beluisteren in het ‘Uurtje Klassiek’ in de inpandige kapel van zorginstelling Laverhof, Heeswijk-Dinther. Aanvang is 15.00 uur en de toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage.

Trio IMAI brengt een interessant programma met alle mogelijke combinaties van de leden (zang en fluit!) Het ensemble voert laatromantische werken uit van Fauré, Saint Saëns, Ravel, Caplet en Roussel. Speciale aandacht echter gaat uit naar Michael J. Smith. Trio IMAI heeft een bijzondere band met deze voormalig componist van Flairck. Eerder zette de fluitiste al werken van hem op cd (‘Running to Paradise’).
Ien Bouwmans is actief als solozangeres en zingt in vocaal kwartet Driest en vrouwenensemble Melos. Zij is zangpedagoge bij haar lespraktijk Zangschool Innervoice. Daarnaast coacht en dirigeert zij diverse ensembles en koren waaronder All Women (finalist bij het Nederlands Korenfestival) en het Rosmalens Mannenkoor. Ien Bouwmans geeft koorscholing bij de Kooracademie Capella Brabant.
Inge IJpelaar was voor Michael J. Smith een muze en hij schreef verschillende werken die hij opdroeg aan haar. Inge heeft een bloeiende dwarsfluitpraktijk in de Maaspoort en is actief in verschillende ensembles met repertoire uit de Middeleeuwen tot en met de 21e eeuw. Marie-Astrid Vermaas legt zich als pianiste toe op lesgeven en het begeleiden van zangers, koren en instrumentalisten. Daarnaast dirigeert zij diverse koren en vindt ze veel voldoening in het organiseren van concerten op bijzondere podia.

Foto's:


0