12 november 2019

Mi Canto bij Laverhof

HEESWIJK-DINTHER – Aanstaande zondag 17 november geeft kamerkoor Mi Canto om 15.00 uur een concert in de interne kapel van zorginstelling Laverhof, Heeswijk-Dinther. Mi Canto staat onder leiding van Enrico van Schaik en Huub Sperber begeleidt het koor op de vleugel. De toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage.

Enrico van Schaik richtte Mi Canto op in 1990 en nog altijd staat het koor onder zijn bezielende leiding. Mi Canto is gegroeid tot een gewaardeerd regionaal kamerkoor met een indrukwekkende staat van dienst. Zo voerde het de Petite Messe Solennelle uit van Rossini en het monumentale werk Dido en Aeneas van Purcell. In het concert So much to cover combineerde het koor werken van de Beatles en Mozart. Elke twee jaar organiseert Mi Canto het korenfestival Muzikaal vertier met een koor of vier.
Het koor heeft een breed repertoire uit alle stijlperioden van de klassieke muziek. Aanstaande zondag voert het koor vooral 20e eeuwse koorwerken uit.

Enrico van Schaik studeerde aan het Tilburgs Conservatorium schoolmuziek, blokfluit en koordirectie. Hij werkt als (counter)tenor, fluitist, dirigent en componist. Met Mi Canto won hij in 2009 de Oeuvreprijs van het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles. Enrico van Schaik was jarenlang muzikaal leider van Natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk-Dinther.

Huub Sperber is de vaste pianist van Mi Canto. Hij is een veel gevraagd begeleider, onder andere door het Philips Symfonie Orkest, het Concertgebouw van Amsterdam en het Prinses Christina Concours. Huub Sperber kreeg een zilveren onderscheiding van de Gregorius Vereniging voor zijn verdiensten voor de kerkmuziek.

Foto's:


0