16 december 2019

Den Dungen troeft Avanti af

DEN DUNGEN – Ook tegen het hoger aangeslagen Avanti behaalde Den Dungen een mooi resultaat. De thuisploeg had de meeste kansen; de bezoekers waren gelukkiger en gingen er met de winst vandoor: 0-3.

Vanaf het begin nam de thuisploeg het initiatief. Niet altijd met goed voetbal, maar wel met een dosis inzet. Den Dungen wist voetballend iets meer te brengen, maar kreeg wel in het eerste kwartier tot twee keer toe te maken met doorgebroken spelers. De verdediging moest tot het uiterste gaan om de ploeg voor een achterstand te behoeden. Geleidelijk aan krijgen de Dungenaren meer balbezit en wordt het positiespel verbeterd. Na ruim een half uur weet Ben van Heijnsbergen een uiterst scherpe pass te verzenden op Tom Schuurmans, die vervolgens voor de verzilvering zorgt: 0-1. Kort voor rust een hectisch moment voor het doel van Den Dungen, maar kansen op de gelijkmaker blijven onbenut.

Kansen

Direct na de pauze krijgt de thuisploeg opnieuw scoringsmogelijkheden, maar het blijft de Schijndelnaren aan slagvaardigheid ontbreken. Geleidelijk aan komt Den Dungen onder de druk vandaan en toont aan effectiever met de kansen om te gaan dan Avanti. In het laatste kwartier wordt genadeloos toegeslagen. Eerst brengt Tom Schuurmans na een uiterst beheerste actie Jefftrey Sterks in scoringspositie: 0-2. Even later weet ook de goed ingevallen Thomas van Lokven zijn spits in stelling te brengen. Jeffrey Sterks haalt dan opnieuw doeltreffend uit: 0-3. Door deze overwinning nestelt Den Dungen zich bij aanvang van de winterpauze in de subtop van de ranglijst.

Foto's:


0