16 december 2019

Opnieuw grote nederlaag voor SCG’18

SINT-MICHIELSGESTEL – SCG’18 is ook in de uitwedstrijd bij Boekel Sport tegen een grote nederlaag aangelopen. Het spel van de Gestelnaren was echter beter dan de uitslag doet vermoeden en ook de scheidsrechter speelde een dubieuze hoofdrol.

Het was al in de eerste minuten raak voor Boekel Sport toen een bal via de onderkant van de lat buiten bereik van SCG-keeper Joris Schellekens in het doel belandde. SCG keek dus al weer snel tegen een achterstand aan, maar het herpakte zich wel, zonder dat er daadwerkelijk kansen werden gecreëerd.
Boekel Sport kreeg ook nauwelijks kansen, maar die kansen die zij kregen troffen wel doel. Vijf minuten voor de rust werd de Boekelse voorsprong verdubbeld, toen een bal die werd uitverdedigd plots voor de voeten lag van een Boekelse speler, die met dit buitenkansje wel raad wist. Het vlagsignaal voor buitenspel van grensrechter Jorg Cooijmans werd door de scheidsrechter genegeerd. Hij nam ook niet de moeite om uitleg te gaan geven aan de grensrechter.

Beter veldspel

Na de rust had SCG’18 vaak het betere veldspel. Er ontstonden ook enkele mogelijkheden, maar doeltreffend werden de Gestelnaren helaas niet. Aan de andere kant gebeurde dat wel en zo stond het plots 3-0 en was de wedstrijd gelopen. SCG kon uiteindelijk wel iets terug doen door een vrije trap van Roy Groenendaal die door alles en iedereen werd gemist en langs de verbouwereerde keeper van Boekel Sport in het doel vloog.
Lange tijd zag het ernaar uit dat de wedstrijd nog spannend zou worden omdat SCG de betere ploeg was. Daarin kwam helaas verandering toen een speler van Boekel Sport hands maakte, hetgeen door de scheidsrechter niet was gezien en uit de daarop volgende aanval werd de score opgevoerd naar 4-1. Gestelse protesten ten spijt, de scheidsrechter wilde niet van zijn standpunt wijken. Ook bij het vijfde Boekelse doelpunt liet de scheidsrechter het vlagsignaal van Jorg Cooijmans voor wat het was en zo kwam de stand van 5-1 op het scorebord.

Dubieus

Hoewel Boekel Sport toch wel zou hebben gewonnen, vertolkte de scheidsrechter een erg dubieuze hoofdrol. Je begint samen met twee grensrechters aan de leiding van de wedstrijd en als je een beetje gevoel voor respect hebt, ga je in elk geval aan de grensrechter uitleggen waarom jij het anders ziet. Zijn acties waren redelijk arrogant te noemen.
Voor SCG’18 is hiermee de winterstop aangebroken. Op zondag 26 januari 2020 wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen BMC. Voetbalvereniging SCG’18 wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2020 toe.

Een inzet van SCG-speler Arthur Bot wordt geblokt

Foto's:


0