30 april 2020

Programma Driekleur terug in de tijd

In ‘Driekleur’ maken de presentatoren Geert Jonkers en Peter Moon elke vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur een afwisselend programma. Het heeft vaste items, zoals welke activiteiten plaatsvinden in de regio, welke films er draaien in de bioscopen en een interview met een persoon of met iemand over een activiteit. Dat alles wordt omlijst met afwisselende muziek.
Door de coronacrisis ligt nu alles stil en er is dus weinig nieuws te melden; zoals bekend zijn er geen activiteiten in de regio. Daarom halen we uit ons archief wat gesprekken van personen die de afgelopen jaren te gast zijn geweest in het programma. Aanstaande vrijdag 1 mei laten wij een gesprek horen met de onlangs overleden pianist Louis van Dijk.
Deze bekende jazzpianist (die overigens ook een tijdje in Berlicum heeft gewoond) heeft met heel veel artiesten samengewerkt. Hij kreeg vier Edisons, zijn opnames werden onderscheiden met negentien gouden platen en drie platina platen. In het gesprek verteld hij over zijn carrière. Dus vrijdag 1 mei in het programma “Driekleur” een terugblik met Louis van Dijk.

Goedemorgen Lokaal 7 later

Vanaf zaterdag 2 mei zal Goedemorgen Lokaal 7 na een dikke vijf jaar niet meer starten om 7 uur in de ochtend maar vanaf 8 uur, dit heeft te maken met de reistijd die onze enthousiaste dj Rick Smits vanaf nu heeft, hij is verhuisd en iets verder weg van de studio gaan wonen, maar hij blijft Lokaal 7 trouw!
Alle ingrediënten blijven uiteraard bestaan, maar zullen nu door Rick in 4 uur behandeld gaan worden. Goedmorgen Lokaal 7 trapt elke zaterdagochtend de Zinderende Zaterdag af en is te beluisteren van 8 tot 12!

Dodenherdenking 19.00 uur

‘Vrede geef je door’, ook nu, juist nu.
Nu we dit jaar niet bij elkaar kunnen komen in Den Durpsherd, is het 4 mei comité van Berlicum-Middelrode (onderdeel van het ECBM) op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Zo komt er dit jaar een online herdenking via www.lokaal7.nl waarbij de gevallenen uit Berlicum-Middelrode op gepaste wijze worden herdacht. Deze online herdenking zal worden uitgezonden op maandag 4 mei op 19.00 uur op www.lokaal7.nl. De kranslegging bij beider monumenten zal eerder die dag plaatsvinden zonder publiek en is terug te zien in het online programma.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM, via de kabel op 87.5 Mhz, via de website www.lokaal.nl en zelfs via YouTube. Programma’s zijn terug te luisteren via uitzending gemist.

Foto's:


0