05 mei 2020

Foto’s dodenherdenkingen

SINT-MICHIELSGESTEL – Werd 75 jaar bevrijding in de gemeente nog groots gevierd, de dodenherdenkingen van dit jaar waren gedwongen door het coronavirus erg sober. Geen toespraken voor tientallen of zelfs honderden toeschouwers, dit keer herdacht Nederland de doden door oorlogsgeweld tijdens en na de Tweede Wereldoorlog voornamelijk thuis.

Bij de verschillende gedachtenismonumenten in de gemeente kwamen hele kleine gezelschappen bijeen. Een vertegenwoordiger van het college van B en W die een krans legde, een muzikant die het taptoesignaal blies en dan misschien nog iemand van de organisatie en een scout. Uiterst eenvoudig, maar het leverde wel bijzondere plaatjes op.

Kijk onder ‘dit kan u ook interesseren’ voor meer afbeeldingen, klik op een foto voor een vergroting en scroll door de rest van de foto’s. De afbeeldingen zijn aangeleverd door de verschillende organisaties.

Foto's: