28 september 2020

Buitenlesdag op De Kleine Beer

BERLICUM – Basisschool De Kleine Beer deed dinsdag 22 september weer mee aan de Nationale Buitenlesdag. Deze vijfde Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie om leerkrachten te stimuleren meer lessen in de buitenlucht te geven.

Bewegend leren op het schoolplein is één van de manieren die de leerkrachten op de Kleine Beer regelmatig gebruiken om lesstof aan te bieden. Een dictee kan je prima met stoepkrijt op het plein schrijven, lezen is lekkerder in de buitenlucht en de tafels onthoud je beter door ze rennend te oefenen. En op de Nationale Buitenlesdag kregen de kinderen nog extra buiten les. Met een les ochtendgymnastiek opende De Kleine Beer met alle groepen de Nationale buitenlesdag. Daarna gingen alle klassen na elkaar naar buiten voor een les in rekenen, spelling of natuur.
De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, het is ook nog eens heel leuk!

Foto's:


0