27 oktober 2020

In memoriam Jan van Grinsven

SINT-MICHIELSGESTEL – Jan van Grinsven uit Sint-Michielsgestel is op woensdag 14 oktober overleden. Hij was onder meer van groot belang voor de voetbalverenigingen in Sint-Michielsgestel en het bridgeleven, ook in Gemonde.

Jan was goed met computers. Hij deelde zijn kennis onder meer bij de KBO en in de bridgewereld. Hij was zelf een fervent speler van het rikspel, bridge vond hij aanvankelijk maar niks. Totdat zijn vrouw Fien hem er toe overhaalde om toch een cursus te volgen. Hij werd zelfs lid van twee clubs en was in Sint-Michielsgestel en Gemonde altijd bereid om hulp te geven als er technisch iets niet goed ging.
Bij ‘zijn kluppie’ BC Gemonde was Jan meer dan 10 jaar bestuurslid en was daarin bijzonder actief, onder meer als voorzitter van de technische commissie en – met zijn bridgepartner – organisator van de wekelijkse competitieavond. Ook was hij een van de mensen achter de jaarlijkse fiets-bridgedrive, die honderden deelnemers trok.
Jan hielp, vooral met zijn kennis van de computer. Vriendelijk en met een lach, dat was Jan en dan was menige Gestelnaar weer geholpen. .Juist in deze coronatijd kwam de kennis van Jan de bridgeverenigingen bijzonder van pas. De competitie in de zaal werd stilgelegd, maar Jan zette een competitie online op.
Ook in het voetbal was Jan actief. Bij SCI speelde hij enkele jaren in het eerste elftal, later ging hij naar een lager team bij Sint-Michielsgestel. Gestel kent hem vooral als secretaris van de voetbalvereniging Sint-Michielsgestel. Hij was vanaf 1990 tot 2004 secretaris en grondlegger van de eerste digitale ledenadministratie. Verder bouwde hij mee aan de website van de club. Daarnaast schreef hij computerprogramma’s die het administratieve gedeelte van de club vereenvoudigden. Hij was samen met voorzitter Ton Spierings en penningmeester Jan Scheepens lid van het dagelijks bestuur dat verantwoordelijk was voor de grote verbouwing van het sportpark in de jaren ’90. Ook na 2004 bleef hij bij de club betrokken.

Foto's:


0