15 december 2020

Kerststal Gemonde

GEMONDE In de kiosk van Gemonde is een eigentijdse kerststal ingericht. Met deze stal maakt Marianne van Heeswijk de verbinding met de vluchtelingen wereldwijd en de crisistijd waarin wij leven.

De Kerststal is gemaakt op uitnodiging van Maria van den Oever die ieder jaar met een groep vrijwilligers van de Leefbaarheidsgroep Gemonde ook voor de DorpsKerstboom zorgt. De Kerststal is gemaakt in samenwerking met deze vrijwilligers van Gemonde en vrijwilligers van www.tapijtvoorvrede.nl. Maria heeft samen met Theo Megens de ijzerconstructie onder de mantels, gelast.
Al het materiaal is tweedehands, onder andere van de Jan Vink Stichting en Gemondenaren hebben de wandelkribbewagen, Perzische tapijten en dekens voor de mantels gedoneerd. De sterren zijn gemaakt door kinderen van groep 7 en 8 van de Lambertusschool. Ze hebben daarvoor wielen gebruikt van de fietswerkplaats van Stichting Loods uit Den Bosch. Deze Levende Kerststal is onderdeel van de Gimmese Stallekesroute en blijft tot Driekoningen staan.
Iedereen is welkom om met aandacht in de mantels te stappen en zich te laten omarmen door Maria of Jozef.

Foto's:


0