29 april 2021

Cor Swanenberg stopt met bijdrage Lokaal 7

Al vanaf het begin van het ontstaan van de lokale omroep is Cor Swanenberg betrokken bij de omroep. Bijna 35 jaar om precies te zijn: de eerste uitzending was in september 1986. De omroep is zoals vele destijds ontstaan uit de piratenzender MIRA, die later legaal werd als lokale omroep SLOB. (Stichting Lokale Omroep Berlicum). In het programma “Brabants Uur” van Sjef van Schalen had Cor vanaf het begin zijn ‘Brabants Ketierke’. Daarin leest/vertelt hij een verhaal uit zijn reeks “Klaas van Bette”, en plaatst die bijdrage tussen twee liedjes in Brabants dialect.
Na de gemeentelijke herindeling werd de lokale omroep de omroep voor de gemeente Sint Michielsgestel, het werd Lokaal 7 FM. Het eerste programma was ‘Brabants Uur’ en ‘Cabaret’, gepresenteerd door Ernest Nooij. Deze twee programma’s wisselen elkaar om de week af. Na het overlijden van Sjef van Schalen heeft zijn vrouw Wies het programma overgenomen.

Naast het programma ‘Brabants Uur’ was Sjef van Schalen de initiatiefnemer van de Brabantse Avonden. Tal van Brabantse artiesten hebben destijds opgetreden in Herberg De Gouden Leeuw in Berlicum. Ook daarin speelde Cor Swanenberg een belangrijke rol.
De SLOB heeft destijds met medewerking van Cor twee Brabantse cd’s uitgebracht. ‘Kerst in Brabant’ en de cd ‘Hurt ’s efkes hier’. Op deze cd is door de groep Linnegoed destijds een liedje opgenomen over de SLOB.

Zondag 2 mei zal dus de laatste bijdrage zijn van Cor Swanenberg in ‘Brabants Uur’. Het programma wordt uitgezonden van 12.00 tot 13.00 uur.

Op vrijdag 30 april is Cor te gast in het programma ‘Driekleur’. Daarin zullen de verschillende activiteiten op het gebied van Brabants dialect ter spraken komen. ‘Driekleur’ wordt uitgezonden van 20.00 uur tot 22.00 uur en uiteraard zijn de programma’s terug te luisteren op onze website www.lokaal7.nl uitzending gemist.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether 107.4FM of digitaal via de website www.lokaal7.nl en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist op de website.

Cor Swanenberg

Foto's:


0