22 juni 2021

Koffie in de tuinen weer open

BERLICUM – Het werd erg gemist vorig jaar: het wekelijkse zomerse koffie-uurtje in de volkstuinen aan de Westakkers. Het evenement werd georganiseerd door De Volkstuinen Berlicum en De Dorpstafel Berlicum/Middelrode en was een groot succes. Maar net zoals zoveel bijeenkomsten in coronatijd werden ook deze helaas afgeblazen.

En het was zo gezellig: mensen die niet op vakantie gingen, konden toch genieten van een kopje koffie met anderen in een prachtige natuur. Er werd veel gebruik van gemaakt: leden van clubs zagen elkaar hier, maar ook passanten en natuurliefhebbers schoven aan. Nu kan het weer. U kunt langs de veertig tuinen wandelen, genieten van bloeiende planten en ervaringen uitwisselen met de tuiniers en er zijn ook rondleidingen. Naast een babbeltje zijn koffie en thee gratis. Iedere maandagmorgen vanaf 5 juli tot en met 31 augustus bent u welkom van 10.00 uur tot 12.00 uur. Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. U moet in het bezit zijn van een vaccinatie- of herstelbewijs. De uitslag van een negatieve test voldoet ook. En u wordt geregistreerd. Coop Berlicum en Den Durpsherd maken deze ontmoetingen mogelijk. Het terrein is toegankelijk voor rollators en rolstoelen. Jong en oud zijn van harte uitgenodigd.

Start Dorpstafel Middelrode

Berlicum opende de afgelopen weken al de deur voor bezoekers aan De Dorpstafel, nu gaat ook Middelrode open. Iedere eerste vrijdag van de maand vanaf 2 juli kunt u binnenlopen in De Moerkoal van 10 tot 11.30 uur. De puzzelruilbeurs gaat ook weer van start en voor spullen die gerepareerd moeten worden, is het repaircafé open.
Vindt u het leuk om als vrijwilliger deel te nemen aan de Dorpstafel, kom dan een kijkje nemen en hoor wat u kunt bijdragen. U zult heel welkom zijn.

Foto's:


0