21 juli 2021

CDA organiseert fietspuzzeltocht Rondje Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – De zomervakantie staat voor de deur. Een heerlijke periode waarin tijd voor elkaar, ontspanning en gezelligheid centraal staat. Veel mensen zullen de zomer invullen met een vakantieverblijf buiten onze gemeente. Anderen gaan er wellicht dagjes op uit. De lange schoolvakantie biedt ook altijd de uitdaging om leuke activiteiten te bedenken die de kinderen bezighouden. En dat kan ook in onze eigen gemeente!

“De beperkingen die zijn opgelegd door de Corona-situatie hebben veel van ons gevraagd en soms ook spanningen met zich meegebracht. Nu we weer wat meer ruimte hebben gekregen leek het ons een uitstekend idee om een fietspuzzeltocht door ons mooie dorpen te organiseren”, zegt Bart de Jong, voorzitter van het CDA Sint-Michielsgestel. “Samen bezig zijn met het oplossen van de vragen geeft plezier en de kinderopdrachten die aan de fietspuzzeltocht zijn toegevoegd zijn voor de kids ook weer een leuke bezigheid voor enkele uren”, vult Rene Poodt (bestuurslid CDA) aan. Het CDA raakte geïnspireerd door de in juni in de gemeenteraad vastgestelde toeristische visie voor Sint-Michielsgestel die de titel “Gezond Genieten”, draagt, vertelt Anja Andres (raadslid CDA). “Een mooie typering van wat er in onze gemeente allemaal te zien en beleven is, niet alleen door bezoekers van buitenaf maar ook door onze eigen inwoners. En een fietspuzzeltocht past natuurlijk ook bij onze speerpunten zoals saamhorigheid, beweging, gezondheid en behoud van landschappelijke waarden”.
“De fietspuzzeltocht is geschikt voor jong en oud en kan in eigen tempo afgelegd worden”, geeft Ina Bakker (CDA lid) aan. De tocht voert door alle dorpen en kan per dorp, enkele dorpen tegelijk of in één keer worden gefietst omdat deelnemers een paar weken de tijd krijgen om de antwoorden op de vragen in te dienen”.
“De knooppunten die met de fiets worden aangedaan zijn een knipoog naar het collegeprogramma. Zo worden deelnemers gelijk geïnformeerd over enkele actuele ontwikkelingen. Onder de goede inzendingen van de fietspuzzeltocht worden uiteindelijk enkele kinderprijzen en een 4-tal lunchbonnen van € 50,= verloot. Zo kunnen we óók een gebaar maken naar onze horecaondernemers die echt een hele lastige tijd achter de rug hebben”, zo vertellen de organisatoren.

Je kunt deelnemen aan de fietspuzzeltocht door je aan te melden via www.cdasintmichielsgestel.nl. Je ontvangt dan via de mail de route en de vragenlijst. Fietsen kan wanneer je maar wilt, zolang de antwoorden op de puzzelvragen maar uiterlijk op 5 september 2021 zijn ingestuurd.

CDA-fractie en wethouder hebben de fietspuzzeltocht al even uitgetest! Vooraan van links naar rechts: Femke Klomp, Anja Andres en Lianne van der Aa en daarachter Kirk den Otter en Harvy Schouten

Foto's:


0