21 juli 2021

Gestelse Coalitie: Achterstallig onderhoud? College komt niet over de (Piet-van-der-Lee)brug

Signalen bereiken ons al enige tijd, dat veel fietsers die gebruik maken van deze brug dit als niet prettig ervaren. Er zijn zelfs mensen die van het zadel gaan als ze over de brug fietsen…

Medio 2019 hebben wij als de Gestelse Coalitie aan toenmalig wethouder Bart van Hulsbeek gevraagd, om eens naar de bovenlaag van de Piet van de Lee-brug te kijken: Vernieuwing hiervan leek ons noodzakelijk. Er is destijds een offerte aangevraagd voor een nieuwe toplaag welke ongeveer 20.000 euro betrof. Naar alle waarschijnlijkheid een te hoog prijskaartje, want daarop volgde het besluit maar geen nieuwe egale laag aan te brengen.
In de raadsvergadering van begin juli hebben wij opnieuw aandacht gevraagd voor deze brug. De situatie is er immers niet beter op geworden. Op de door ons gestelde vragen aan het college, kregen we als antwoord dat er in de toekomst mogelijk een nieuwe brug wordt aangelegd op het terrein van Kentalis. Heel mooi, maar elke Gestelnaar weet inmiddels met welke snelheid nieuwe plannen in Sint-Michielsgestel worden gerealiseerd. Een duur van 10 jaar voor de komst van een nieuwe brug is in dit geval niet onrealistisch. Zo lang kan deze brug niet mee, zonder nieuwe toplaag!
Dit werd erkend door het college. Sterker nog, de Piet-van-der-Lee-brug zou al in slechte staat verkeren. Hiervoor wordt allereerst een onderzoek gedaan naar de staat van deze brug en alle overige bruggen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Laten we hopen dat dit onderzoek er snel komt en dat er vervolgens ook snel actie wordt ondernomen.

Laten we niet vergeten dat er kosten ( /-250.00 euro) nog moeite zijn gespaard voor een nieuwe sokkel bij de oude toren in het centrum. Dan is een bijdrage ( /-20.000 euro) aan de veiligheid van de vele honderden fietsers die wekelijks gebruik maken van deze brug, toch een schijntje? Daarmee kan er in ieder geval, tot de mogelijke komst van een nieuwe ‘langzaam verkeersbrug’, op een prettige manier gebruik worden gemaakt van deze brug over de Dommel.

Frans den Otter
De Gestelse Coalitie

Piet-van-der-Lee-Brug, ┬ęDe Gestelse Coalitie

Foto's:


0