15 juli 2021

‘Nacht van 8’ zeer geslaagd

SINT-MICHIELSGESTEL – Zo’n 30 voertuigen en andere ludieke middelen van transport verzamelden zich zaterdagavond om half 7 op het Dommelplein in Sint-Michielsgestel. Een half uur later bewogen ze zich in parade door het dorp, gadegeslagen door vele toeschouwers.

Van een stoere gozer op skeelers tot ‘Stoffel’, de klassieke Gestelse brandweerauto, van een tractor met aanhangwagen gevuld met een hele klas uitgelaten groep 8’ers tot een oude Kreidler bromfiets, van paraderen met vriendinnen in een cabrio tot diverse muscle cars die lieten horen dat ze er waren.
Aangekomen bij het clubhuis van de Scouting lag de rode loper uit voor de 100 gala gasten en werden de feestnummers onthaald met champagne en een praatje alvorens ze op de foto gingen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Nu kon het feest pas echt beginnen en de sfeer zat er al meteen goed in. DJ Passie zorgde ervoor dat de voetjes van de vloer gingen en ‘Stoelendans 2.0’ zorgde voor hilarische momenten.
Buiten bij het opgetuigde scoutingpaviljoen verzorgden de medewerkers een natje en een droogje; van een suikerspin (verzorgd door JJK), tot mini-pizza’s, cocktails, frisdrank, chips en een ijsco toe. De scouting assisteerde bij het kampvuur met marshmallows en enkele ludieke scouting spelen, terwijl de jeugd met spijkerslaan een felbegeerd shotje citroensap met grenadine kon scoren.
Leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen waren en hoe goed de interactie was tussen de leerlingen van de verschillende scholen.

Aan alle leuke dingen komt een einde en dat gold ook voor het gala even na half 12. De gasten keerden huiswaarts om nog 2 weken als groep 8’ers door het leven te gaan. Bij Mini-Gestel zullen we hopelijk nog diverse groep-8-hutten zien verrijzen alvorens ze een nieuwe stap zetten in hun schoolcarrière door als brugpieper door het leven te gaan.

De organisatie van de Nacht van 8 kijkt terug op een zeer geslaagde avond. Mede mogelijk gemaakt door DJ Passie en Scouting Petrus Donders, een meedenkende gemeente, sponsoren en vrijwilligers. De ‘Nacht’ is een nieuw geboren traditie die zeker een vervolg gaat krijgen.

Foto's: