21 juli 2021

Toch nog expositie Fotoclub Den Dungen

DEN DUNGEN – Jaarlijks, altijd een weekend in april, organiseert Fotoclub Den Dungen een eigen expositie. Vanwege Corona kon dit in 2020 en in 2021 helaas niet door gaan.

Toch willen de leden graag hun fotokunsten vertonen aan een breder publiek. Ze zijn dan ook blij dat gemeenschapshuis Litserborg hen de kans geeft de mooiste foto’s van de afgelopen 2 jaar in deze huiskamer van Den Dungen alsnog te laten zien.
Vanaf nu tot 31 oktober hangen er zo’n 60 prachtige foto’s van de leden die ook nog eens gratis te bezichtigen zijn. De thema’s van deze foto’s zijn heel divers. Dit loopt uiteen van natuuropnames, architectuurfoto’s, landschapsfoto’s, portretten tot macro.
De club is nu met 10 enthousiaste leden die plezier in fotografie, creativiteit, gezelligheid en een goede onderlinge band belangrijk vinden. Het is een mooie mix van vrouwen en mannen, sommigen beginnend, anderen al meer gevorderd, maar allemaal met dezelfde passie voor fotograferen.
Ze werken met maandthema’s, waarmee de leden ieder voor zich zelf aan de slag gaan. Eens per maand gaan ze op stap om samen te fotograferen. Hiermee willen ze creativiteit, inzicht en techniek op fotogebied onder elkaar verbeteren. Er ontstaan dan ook zeer verschillende en creatieve foto’s. Elke tweed donderdag van de maand worden deze besproken op de clubavond.
Een belangrijke afspraak binnen de fotoclub is dat de foto’s maar beperkt bewerkt worden. Hiermee onderscheidt deze club zich van de meeste anderen, de fotograaf moet hierdoor goed naar zijn instellingen, de stand van de zon, de lichtsituatie en de compositie kijken voordat de foto wordt genomen. Kijk ook eens op de website waar winnende maandfoto’s op te zien zijn.

Geïnteresseerd geraakt? U bent van harte welkom bij Litserborg aan de Literstraat 2, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur geopend. Meer over de fotoclub vind je via www.fotoclubdendungen.nl.

Foto's:


0