13 september 2021

Officiële opening nieuwe locatie op 25 september

SINT-MICHIELSGESTEL – Het Wijkplein is verhuisd en wordt officiële geopend op zaterdag 25 september. Dit ontmoetingscentrum is nu te vinden op Margrietplein 53. Het is een voorziening voor en door buurtbewoners waar echt iedereen welkom is, leeftijd of afkomst geen rol speelt en tevens een huiskamer is waar je jezelf thuis mag voelen. Alleen thuis zitten is anno 2021 echt niet meer nodig.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Hans van Hamond (61) is voorzitter van de per 1 januari opgerichte Stichting. Hij is de man van de klussen die gedaan moeten worden. Het Wijkplein is in 2014 gestart in een oude school aan de Irenestraat die inmiddels gesloopt is. Van de gemeente kregen wij deze woning aan het Margrietplein aangeboden. Het voelt hier heel goed, heel huiselijk. Een prima plek om eenzame mensen een huiskamer te kunnen bieden en leuke activiteiten te organiseren. Wij zien het Wijkplein dan ook als de huiskamer van eenzame mensen die niet weten waar ze naar toe moeten voor wat gezelligheid”

Dennis van Boxtel (47) is secretaris en de man achter de social media. Dennis: “ Nu we na alle coronabeperkingen sinds mei weer open zijn is de aanloop groter geworden. Iedere dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur en op vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur hebben we inloop uurtjes. In het begin was het steeds hetzelfde kleine clubje dat over koetjes en kalfjes kwam praten of een kop koffie kwam drinken. Inmiddels weten steeds meer mensen ons te vinden. In de moestuin achter het huis is een Groengroep actief. Zij telen biologische vergeten groenten die uiteindelijk te koop aan geboden zullen worden. Doordat we een stichting zijn geworden en nu onze eigen boontjes moeten doppen hebben we inkomsten nodig om te kunnen blijven bestaan. ”

Mia Hoezen (70) is bestuurslid en de drijvende kracht achter de handwerkgroep. Mia: “Op dinsdagmiddag hebben we een handwerkgroep. Het merendeel van de dames is weduwe en al keuvelend en druk met hun handwerk vliegt de middag voorbij. Het Wijkplein heeft ook een eigen preventieteam dat regelmatig een rondje door de wijk maakt, overlast van hangjongeren aanpakt en in nauw contact staat met de wijkagent en wijkmanager van de gemeente. Mogelijk dat deze mensen binnenkort hier een aantal uren per week kantoor gaan houden.” Ook zijn er voldoende ideeën voor nieuwe activiteiten. Zoals een kaartavond, cursussen, een repair café, een jaarlijkse burendag, er komen 2 Jeu de Boules banen, vergaderruimte is er beschikbaar en er is ruimte voldoende voor nieuwe burgerinitiatieven. Basisschool De Touwladder heeft interesse getoond voor deelname in de moestuin als educatief project.

Hans: “Op zaterdag 25 september gaan we deze locatie officieel openen met tal van activiteiten tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Een springkussen, de moestuin krijgt een naam die op deze dag onthuld zal worden, de brandweer verleent medewerking, een hapje en een drankje en de officiële opening door iemand van het College van B&W. Komt u ook eens kennis maken met onze mogelijkheden?”

Foto's:


0