12 oktober 2021

Langste Tafels waren goed gevuld

SINT-MICHIELSGESTEL – Zondag 3 oktober was er op drie plekken in de gemeente een Langste Tafel. Een laagdrempelig ontmoetingsmoment georganiseerd door verschillende betrokken mensen en organisaties.

In de Moerkoal in Middelrode, De Litserborg in Den Dungen en in Meander in Sint-Michielsgestel schoven veel mensen aan voor een lunch. Ondanks het slechte weer, de regen viel met bakken uit de lucht die dag, was er op alle drie de plekken een mooie opkomst. Onder het genot van een goede maaltijd was er vooral veel gezelligheid en fijne gesprekken. Mensen kwamen samen of alleen, sommige mensen schoven aan met een vrijwilliger met wie ze in afgelopen anderhalf jaar in contact zijn gekomen. Mooi om te zien dat deze verbindingen al even voortduren en mensen zo iets betekenen voor elkaar.

Ook wethouder Peter Raaijmakers schoof nog even aan. We kijken terug op een fijne zondag vol mooie ontmoetingen met oude en nieuwe bekenden. Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. Dat waren in Berlicum-Middelrode: Coöp Berlicum; in Den Dungen-Maaskantje: De Dungense Molenbakker, Jumbo Janssen, Boerderijwinkel Wiljan van der Heijden, Roma Ijssalon-Pizzeria, Slager Van de Ven; In Sint-Michielsgestel: Jumbo Sint-Michielsgestel, Bloem Design. Hartelijk dank aan hen voor de bijdrage!

De Langste Tafel is georganiseerd als onderdeel van de Week tegen de Eenzaamheid. Diverse vrijwilligers en organisaties in de gemeente zetten zich in om aandacht te hebben voor meedoen van mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Ontmoetingsactiviteiten zijn daar een onderdeel van. Zo creëren we op laagdrempelige manieren mogelijkheden om mensen te ontmoeten voor een praatje. Heb je ideeën hierover of vind je het leuk hierover mee te denken in je eigen dorp? Of ben je juist op zoek naar een activiteit om aan mee te doen of zou je een maatje in de buurt fijn vinden? Neem dan contact met Bint via info@bintwelzijn.nl of 073-5515432. Dan kijken we samen wat voor je past.

Foto's:


0