25 november 2021

CDA in de startblokken voor verkiezingen

SINT-MICHIELSGESTEL – Afgelopen zaterdag heeft CDA Sint-Michielsgestel belangrijke stappen gezet richting de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Het verkiezingsprogramma werd vastgesteld en maar liefst 50 kandidaten hebben daar hun ‘handtekening onder gezet. Een enthousiaste club mensen die er de schouders onder wil zetten. Met ook een aantal nieuwe gezichten in de top 15.

Lianne van der Aa, op dit moment wethouder in het college van B&W, was al in het voorjaar gekozen tot lijsttrekker. De huidige vier raadsleden willen ook graag door. Zij zijn mooi verdeeld over de vier grote dorpen: Kirk den Otter (Gestel, plek 2), Femke Klomp (Gemonde, plek 3), Harvy Schouten (Berlicum, plek 4) en Anja Andres (Den Dungen, plek 5).

Direct achter hen staan drie nieuwe gezichten. Op nummer 6 vinden we Franka van Dommelen. Zij is eigenaar van een bureau voor secretariële ondersteuning en woont in Berlicum. In haar vrije tijd is ze zangeres en zangpedagoog. René Poodt uit Gestel staat op nummer 7. Hij heeft een commerciële functie bij een agrarische dienstverlener en is onder andere actief geweest voor de (G)MR van verschillende scholen. Op nummer 8 vinden we Jan Minkels uit Maaskantje. Hij is gepensioneerd en vooral bekend van zijn wekelijkse kookactiviteiten voor mensen met een smalle beurs en alleenstaanden.

Lijsttrekker Lianne van der Aa: “Ik ben apetrots op deze lijst! Daarmee laten we zien dat we een lokaal gewortelde partij zijn. Als het lukt om 50 enthousiaste kandidaten te vinden die er samen de schouders onder willen zetten, dan mag je dat gerust zo zeggen. Onze partij is er bovendien voor álle dorpen. Ik ga dan ook met vol vertrouwen op weg naar de verkiezingen van maart volgend jaar.”

Uiteraard worden de kandidaten de komende tijd nog uitvoerig voorgesteld. En dat geldt ook voor de inhoudelijke plannen voor de komende jaren. Hou daarvoor De Brug en onze Facebook-pagina in de gaten.

Foto: De bovenste 15 van de CDA-kandidatenlijst

Foto's:


0