25 november 2021

Lions Kerstmatinee op 12 december

SINT-MICHIELSGESTEL – Op 12 december organiseert de Lionsclub Meierij – Den Dungen voor de vierde keer haar kerstmatinee bij de Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Bij deze mooie kersttraditie krijgt jong muzikaal talent een podium en bezoekers een zeer aangename middag met een gevarieerd muziekprogramma.

De opbrengst wordt geschonken aan twee goede doelen. Theobert van Boven, voorzitter van het organiserend comité legt uit: “De Lionsclub is een serviceclub. De 26 leden wonen in Heeswijk-Dinther, Den Dungen, Schijndel en Sint Michielsgestel, en we stellen ons ten doel om behalve vriendschappen op te bouwen ook wat voor de maatschappij te doen. Het motto van de Lions is: ‘we serve’. Onze club selecteert jaarlijks een aantal doelen waaraan kleinere of grotere donaties worden gedaan, en dat geld halen we op bijvoorbeeld met de organisatie van dit kerstmatinee. Toegangsgeld en sponsorgeld worden na aftrek van kosten onder andere voor de musici aangewend voor twee bijzondere doelen: Theaterwerkplaats Novalis in Vught, en Stichting Mumbai in Heeswijk-Dinther.

Vorig jaar werd de kerstmatinee vanwege corona afgelast. Met een kerstactie en opbrengstverdubbelaar hebben de Lions toen toch ruim € 16.000 kunnen verdelen onder de lokale voedselbanken. Dit jaar gaat de grote zaal van de Ruwenberg om 14.30 uur weer open, uiteraard onder de dan geldende toegangsregels. Belangstellenden kunnen alvast kaarten boeken via receptie@ruwenberg.nl. Zonder 1,5 meter maatregel kunnen er naar verwachting ruim 200 mensen in de zaal. Met de verwachte belangstelling zouden de kaarten wel eens snel op kunnen zijn. Van Boven: “We waren elk jaar uitverkocht. De sfeer tijdens de kerstmatinees is altijd gezellig en ontspannen. De muziek komt van jong talent, geselecteerd in samenspraak met het conservatorium in Tilburg. Die sturen hun veelbelovende studenten, wat garant staat voor een sprankelende middag. Dat trekt een breed publiek uit de wijde omgeving. Wat bezoekers aanspreekt is naast het gevarieerde programma ook het feit dat de jonge musici een podium krijgen dat ze lange tijd hebben moeten ontberen in de coronaperiode. De musici krijgen betaald, en ze doen ervaring op. Dit is een unieke combinatie van fundraising en muziek waar iedereen blij van wordt”.

Foto's:


P