23 november 2021

Veerkrachtig Den Dungen wint in Vught

DEN DUNGEN – De zelfverklaarde titelkandidaat in de 3e klasse C Zwaluw vfc kwam vandaag van een koude kermis thuis. Na een aftastend begin was het Den Dungen wat steeds meer het heft in handen nam en met goed combinatie voetbal enkele malen gevaarlijk het doel van Zwaluw bestookte.

De uitstekende doelman stond echter succes voorlopig in de weg en wist pogingen van o.a. Bjorn de Kort en Jeffrey Sterks knap te verijdelen. Toch wisten we de score te openen toen Tom Schuurmans knap binnenschoot uit een voorzet vanaf links 0-1. Het bleef ondanks diverse mogelijkheden bij deze ene treffer voor rust.

Zwaluw nog volop in de race voor de 1steperiode nam de 2dehelft het initiatief over en wist vrij snel via Lucas Stilmant langszij te komen 1-1. Niet veel later gevolgd door een treffer van Otis Lalihatu 2-1. Zwaluw bleef in het 2debedrijf de beter voetballende ploeg maar verzuimde om verder uit te lopen wat ze duur kwam te staan. Met enkele afstandsschoten via met name Lex vd Biggelaar probeerden we nog de gelijkmaker te forceren. Onze ploeg toonde vandaag veerkracht door voor elkaar te blijven werken en werd daarvoor beloond. Vlak voor tijd werd Lex vd Biggelaar gevloerd en de terecht toegekende strafschop werd door Loek van Grinsven onberispelijk binnen geschoten. De fel bevochte gelijkmaker was een feit. 2-2. Diep in blessure tijd krijgen we nog een vrije trap. Bjorn de Kort achter de bal en zijn voorzet beland via via bij Luuk van Loon die kon nog eenmaal vanaf rechts hoog voorzetten. De mee opgekomen Remco Kersten legt vervolgens de bal met het hoofd in een vol strafschopgebied panklaar neer en Jens van Grinsven twijfelde geen moment en haalde de trekker over en schoot dit buitenkansje keurig binnen. 2-3

Een resultaat bereikt door er met elkaar in te blijven geloven. Zondag a.s. komt koploper Nooit Gedacht op visite wederom een mooi affiche.

Foto's:


0