17 december 2021

In Memoriam: Jo van den Broek

BERLICUM – Op zondag 5 december 2021 is bazuinblazer Jo van den Broek op 86-jarige leeftijd van het Sint Jorisgilde uit Berlicum overleden Hij was sinds een paar maanden ernstig ziek en het was duidelijk dat er geen kans was op genezing. “Jo was sinds 2005 bij de Guld”, geeft Peter van Helvoort aan. ” Hij was een actief lid en altijd present als we moesten uitrukken. Hij was een uitstekend bazuinblazer met veel passie. Hij had zijn opleiding genoten in dienst waar hij lid was van de Limburgse Jagers in Venlo. In zijn jeugdjaren was hij eerder lid van de Guld als jeugdtamboer. Hij staat op de foto met een koperen muziektrom, dat moet rond 1950 zijn geweest. Ook zijn broers waren tamboer in die tijd.”

Op 16 april 2007 is er gestemd over zijn lidmaatschap en iedereen was akkoord. Zijn invendelen vond plaats op 22 april 2007. Sinds die tijd was Jo er altijd bij. Zelfs nog met de kermis-mis van afgelopen september. Dat was de laatste keer dat hij zijn bazuin geblazen heeft .
We gaan Jo missen als Gildebroeder en bazuinblazer.

De uitvaart vond plaats op zaterdag 11 december. “Wij hebben, ondanks deze rare tijden, onzen Gildebroeder zo traditioneel mogelijk kunnen begeleiden, dat heeft hij zéker verdiend.”

Foto's:


0