18 december 2021

Volleybalvereniging Donki Sjot, waar sport en sfeer samenkomen

 

DEN DUNGEN –Volleybalvereniging Donki Sjot in Den Dungen is zowel op sportief als sociaal vlak erg actief. Ook in coronatijd wordt met inachtneming van alle regelgeving getracht om alle teams te laten trainen, de competitie niet te verzaken en te zorgen voor onderlinge verbinding. Nieuwe leden zijn altijd welkom, maar de deur staat ook ver open voor een nieuwe hoofdsponsor, een vaardige penningmeester/administratief ondersteuner en trainers of mensen die willen leren trainen.

Door Wendy van Lijssel

In mei 1971 werd volleybalvereniging Smash ‘71 opgericht. Een naam die later veranderd werd in Donki Sjot, refererend aan de Dungense donken en een ‘shot’ (prikbal). De club is inmiddels ruim 50 jaar oud, maar met 26 teams opmerkelijk vitaal. Dankzij gedreven vrijwilligers, goede trainers en een prima clubbeleid telt de vereniging bijna 300 leden.
“Wij hanteren het motto ‘waar sport en sfeer samen komen’. Daarbij gaan kwalitatief goed (leren) volleyballen en een stukje gezelligheid hand in hand”, steekt secretaris Getty Hoevenaars van wal. Na afloop van een training of thuiswedstrijd nog even nakaarten in Sportcafé De Misse, maar ook de speciale (oliebollen- en vrienden) toernooien en jeugdactiviteiten buiten volleybal om, zoals een spooktocht of dropping. Het draagt allemaal bij aan een door iedereen gedragen clubgevoel. Iets wat belangrijk gevonden wordt.
Met de komst van het coronavirus kreeg het sociale aspect echter een dreun en vooral dat werd en intussen wordt, heel erg gemist. Terugblikkend waren de afgelopen jaren sowieso niet de leukste uit de clubhistorie, meldt Getty eerlijk. “In juli 2020 overleed jong en plotseling onze voorzitter Hans van Bers. Dat was een enorme klap voor zijn naasten, maar ook voor de club. COVID-19 zorgde ervoor dat trainingen, wedstrijden en andere clubactiviteiten stilvielen of beperkt of op een andere manier door moesten. Er waren bestuurswisselingen en de hoofdsponsor stopte ermee”, vat ze het samen.
Donki Sjot is echter veerkrachtig. Inmiddels is er een 7-koppig nieuw bestuur. Ter completering wordt nog gezocht naar een vaardige penningmeester/administratief ondersteuner. Die hoeft overigens niet per se aan te sluiten bij het bestuur of de club.
Donki Sjot telt 26 teams. “We hebben 6 heren- en 1 jeugdjongensteam. Er zijn 11 dames- en 3 jeugdmeisjesteams actief. Tot slot zijn er maar liefst vijf Cool Moves Volley teams. Dat zijn de jongste spelers”, somt Getty op.
Met hulp van vaardige trainers leert iedereen bij Donki Sjot goed volleyballen. Trots wordt verwezen naar heren1 en dames1. Eerstgenoemd team speelt in de topdivisie. Laatstgenoemd team promoveert mogelijk. “We hébben hele goede trainers, maar zijn ook nog op zoek naar mensen die een training kunnen verzorgen of dat willen leren. Ook zij mogen zich melden”, aldus Getty.
Dat geldt ook voor een nieuwe hoofdsponsor. In overleg deelt Donki Sjot de clubnaam met een bedrijf dat wil investeren in een enthousiaste, sociale en landelijk op hoog niveau spelende vereniging. Dat wordt door Getty bevestigd. Enthousiast zegt ze: “Wij hebben een goede en superleuke club. Dat heeft iedereen ook de afgelopen jaren laten zien. We zijn onze leden echt dankbaar voor hun begrip, inzet en flexibiliteit in deze rare periode.” Voor informatie of aanmelding: secretaris@donkisjot.nl.

Foto's:


0