24 januari 2022

55 joar Dun Blaouwun Beer

BERLICUM – Sinds 1950 vieren de inwoners van Berlicum en Middelrode carnaval. Dat gebeurde met zoveel enthousiasme en carnavalsactiviteiten dat in de zomer van 1967 een overkoepelend stichting werd opgericht. Deze stichting kreeg de naam: Dun Blaouwun Beer. Sindsdien organiseert Dun Blaouwun Beer meerdere festiviteiten per joar, bijvoorbeeld: de optocht, sleuteloverdracht, zeverdursaovunden, jeugdzeveren, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts…..

Door de inzet van Dun Blaouwun Beer wordt er al menig joar fanatiek carnaval gevierd in Berlicum en Middelrode of zoals deze dorpen heten tijdens carnaval: Dun Birrekoal. En dat al 55 joar… Het 55 joarige bestaan van Dun Blaouwun Beer vieren we op 10, 11 en 12 juni 2022 met een groots feestweekend.
Komende maanden zal hierover meer en meer bekend worden gemaakt. Maar het belangrijkste voor nu is om het feestweekend alvast te noteren in je agenda. Dan maken we er met zoveel mogelijk mensen een groots feest van.
Omdat we ook in aanloop naar het feestweekend het 55 joarige bestaan willen vieren, wordt er in de komende maanden een 55 joar Blaouwun Bier gebrouwen. En daar kan ook jij bij helpen! Om de smaak van dit biertje te bepalen is er een enquête uitgezet. Ben je al nieuwsgierig naar dit biertje en wil je hiervoor je inbreng geven? De enquête vind je op de website van Dun Blaouwun Beer. En wie weet? Ben jij dan de eerste die dit biertje mag proeven!
Save the Date! 10, 11 en 12 juni 2022!

Foto's:


0