25 januari 2022

Heksje Route winnaar Kern met Pit Trofee Noord-Brabant

REGIO – Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag 22 januari ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar.

In Noord-Brabant is van de 10 geslaagde projecten Heksje Route in het Geffense Bos gekroond tot provinciale winnaar. Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Noord-Brabant ging de winst naar Heksje Route in het Geffense Bos, in de gemeente Oss. Buurtbewoners creerden daar een speel- en beleefpad. Ze willen kinderen uitdagen om het bos in te gaan, om te spelen en te bewegen, de natuur te beleven en met seizoensgebonden QR-codes op een leuke manier iets te leren over het bos en de dieren die er wonen. Een prachtig initiatief met alle ingrediënten van een echte Kern met Pit!

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 25 juni tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro. Sinds de start van Kern met Pit, bijna 45 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt!

Heksje Route, winnaar Kern met Pit Trofee Noord-Brabant

Foto's:


0