26 januari 2022

Jimmi, Angela en Cees gaan voor DorpsGoed

SINT-MICHIELSGESTEL – Jimmi, Angela en Cees staan op de kieslijst van DorpsGoed. Ze vertellen waarom ze voor DorpsGoed kiezen.

Alle drie uit een ander dorp en samen bij DorpsGoed. “Klopt”, zegt Angela, “vanuit Gestel ben ik actief in verschillende dorpen in onze gemeente, dus is het logisch bij DorpsGoed aan te sluiten.”
Cees beaamt: “veel gemeentelijk beleid en besluiten gelden voor alle dorpen en ik zie dat DorpsGoed een verkiezingsprogramma heeft waarin het belang van alle dorpen in onze gemeente centraal staat. Ik sluit me daar graag bij aan.” En Jimmi knikt: “DorpsGoed is een benaderbare partij. Dat vind ik belangrijk. Daarom sta ik op de lijst.”

Angela Boselie, wat vind je belangrijk bij DorpsGoed? “Dit zijn mijn eerste stappen in de politiek en die zet ik graag bij een partij die open staat voor een veranderende samenleving. Verandering maak je samen met inwoners en die verandering is al gaande. Dat zie ik in mijn werk bij het Centraal Orgaan Asielzoekers, maar ook in het dorp Sint-Michielsgestel, waar ik woon. In Gestel verandert van alles in het centrum en daar gaan we ook als inwoners mee aan de slag. Ik volg de denktank verkeer in Gestel en ik ben bij activiteiten rond het Dungens gat betrokken. De wereld samen mooier en beter maken op een heel concrete manier. Dat vind ik leuk. En DorpsGoed zit er ook zo in!”

Cees van Luxemburg, vanuit Berlicum ben je betrokken bij DorpsGoed. “Jazeker,” zegt Cees. In Berlicum en Middelrode ben ik actief in het dorp, bijvoorbeeld als voorzitter bij dorpshuis de Moerkoal. Maar ik bekijk ook de ontwikkelingen in het buitengebied en de bouwplannen zoals in Middelrode met een kritisch oog en vanuit mijn lange ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving. Het verkiezingsprogramma van DorpsGoed ziet er goed uit en ik wil me inzetten om het mogelijk te maken. Wat mij betreft zorgen we er voor dat er meer balans in de initiatieven en maatregelen in alle dorpskernen komt. Er moet ruimte gegeven worden aan de energie, kennis en kunde van de bewoners en ondernemers. Niet van bovenaf bepalen, maar samen met inwoners aan de slag. Samenwerking van alle politieke partijen bij grote onderwerpen die er toe doen, zoals de ontwikkelingen rond Laar-Nieuw Laar, is een must. Bij DorpsGoed heb ik daar een goed gevoel over.”

Jimmi Hendriks, DorpsGoed is heel benaderbaar. “We hadden een probleem in de buurt. Daarvoor ben ik naar een raadsvergadering gegaan. DorpsGoed gaf aan de situatie op locatie te willen zien, dus stonden we op zaterdagochtend in mijn tuin. Zo simpel kan het zijn. Gewoon luisteren naar mensen die betrokken zijn bij hun omgeving. Bij DorpsGoed is dat heel gewoon, meepraten over kleine en grote onderwerpen: je straat, klimaat, zorg. Onderwerpen die belangrijk zijn voor inwoners. Vanuit mijn werk bij Cello in Vught, weet ik hoe de financiën in de zorg geregeld zijn en hoe dat bij de gemeente werkt. Daar kan ik zelf een bijdrage aan leveren.”

Op 16 maart kun je op Jimmi, Angela en Cees stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. www.DorpsGoed.nl.

Foto's:


0