15 maart 2022

Informatieavond over nieuwbouw Rietstok Gemonde

GEMONDE – Op maandag 21 maart organiseert Vrijborg een open inloopavond over het nieuwbouwproject aan de Rietstok te Gemonde. Tony Koster, Vrijborg: “De afgelopen periode hebben we de plannen met de klankbordgroep Rietstok besproken. Nu is het moment om de buurtbewoners en belangstellenden te informeren over het type woningen, de duurzame manier van bouwen, groene omgeving en de verkeerssituatie ter plekke. We hopen dan ook dat mensen met vragen over het project zich aanmelden voor de informatieavond.”

Wethouder Ed Mathijssen (ruimtelijke ordening): “We zijn blij met het plan, zo kunnen we het bestaande appartementenblok aan ‘De Rietstok’ beter ontsluiten en komen we tegemoet aan de grote vraag naar woningen.”

De bestemmingsplanprocedure bij de gemeente is in gang gezet. Daarvoor zijn verschillende onderzoeken gedaan, onder meer naar de flora en fauna in het gebied en het waterbeheer. Er komt een groene buffer, speelgelegenheid en wateropvang in het overgangsgebied tussen de woningen en het landschap daarachter.

De woningen worden grotendeels in een fabriek voorbereid, waar vakmensen in geconditioneerde omstandigheden kunnen bouwen, zonder invloed van storm, wind of vorst. Van ramen en deuren tot gemetselde gevels, badkamer, keuken, toilet en techniekkast, ze worden als complete units afgeleverd. De onderdelen gaan op vijf vrachtwagens naar de locatie, waar ze binnen een dag in elkaar gezet worden. Dat biedt grote voordelen: minder transport, bouwafval, een compacte bouwplaats en zo min mogelijk overlast voor de omgeving. De woningen zijn nul-op-de-meter en leveren zoveel energie op als de bewoner en het huis nodig hebben. Tijdens de informatieavond zal er uitgebreide informatie beschikbaar zijn over deze werkwijze.

Bent u benieuwd naar de plannen? Meldt u zich dan aan voor de open inloopavond op maandag 21 maart tussen 19:30 uur en 21:00 uur in Café Zaal de Schuif in Gemonde (Dorpsstraat 30). Dan kunt u in gesprek met de ontwikkelaar van Vrijborg, de bouwers van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, onderzoekers van bureau Blom Ecologie en met de gemeente Sint-Michielsgestel. Meldt u zich aan via mail (info@vrijborg.nl) of telefonisch (073-680 40 30).

Foto's:


0